Finansal planlama: Sermaye ve finansman – Kendi işinizi kurmak Bölüm 18

Finansal planlama – Bir finansal plan aslında ne kadar uzun olmalıdır? Kural olarak, bankalar ve yatırımcılar önümüzdeki 3 yıl için bir finansal planınız olmasını bekler. Ancak bireysel durumlarda, kurucular da 5 yıllık bir plan yaparlar. Ama dediğim gibi, kural 3 yıllık bir mali plan. Bu sizi şuraya geri götürecek: Bir şirket kurmak.

Finansal planlama: 3 yıl için ileriye dönük

Burada üçüncü taraflar, genel müdür olarak sizin ilk yıl, ikinci yıl ve üçüncü yıl için hangi maliyetleri ve gelirleri planladığınızı gerçekçi bir şekilde anlayabilir. Parametrelerin bu kadar uzun bir süre boyunca tahmin edilmesi zor olduğundan, daha da ileri giden bir tahmin çoğu durumda gerçekçi olmayacaktır. Bu nedenle bankalar ve yatırımcılar sizden genellikle 3 yıllık bir plan bekler.

Birçok kişi için finansal plan ilk başta çok zor bir şeymiş gibi gelir. Ancak bir finansal plan o kadar da karmaşık değildir. Prensip olarak, kira, personel ve malzemeler için ne kadar ödediğinizi ve satışlardan ne kadar kazandığınızı belirtir.

Kira, personel, mallar, vb.

Prensip olarak, 36 ay boyunca yaptığınız çok basit bir hesaplamadır. Her kalem için (kira, personel, mallar, vb.) bir miktarla başlarsınız ve daha sonra her ay artar (mevsimsel dalgalanmalar dışında). Gelir artarken, giderler de genellikle artar, örneğin depo için daha fazla metrekare, siparişleri işlemek için daha fazla personel veya önceden finanse edilmesi gereken daha fazla malzeme ve mal nedeniyle.

Finansal plandan, üçüncü bir kişi artık satış ve maliyet planlaması konusundaki düşüncelerinizi nispeten hızlı bir şekilde anlayabilir. Bu, potansiyel bir finansör veya yatırımcıya değerlendirme için hızlı ve her şeyden önce net bir izlenim verir.

İş fikri, doğrulama, finansal planlama

Çok şey duydunuz ve öğrendiniz! Bir iş kurarken ne kadar çok parametrenin devreye girdiğini görüyorsunuz. Elbette başlangıçta ayrıntılara boğulmadan hedefinizin peşinden gitmek önemlidir. Daha önce de açıklandığı gibi, zorluklar değişmiyor, sadece daha da büyüyor. Dolayısıyla, bir noktada kiralamalarla uğraşmanız, hatta kurucu ortakları ve yatırımcıları düşünmeniz gerekecek ve bu da sizi kaçınılmaz olarak ortaklık anlaşmalarına götürecektir. Sözleşmeler imzalandıktan sonra herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Ardından ofis mobilyaları ve elbette teknik iş ekipmanının kalitesi gibi ayrıntılar gelir. Çalışanlar için modern ve güçlü dizüstü bilgisayardan en yeni akıllı telefon modeline ve ona uygun, ucuz cep telefonu sözleşmesine kadar. İçecek teslimatları, HDMI monitör kabloları, temizlik hizmeti, vergi danışmanı.

Dikkat, hoşgörüden daha iyidir

Bunların hepsi finansal planlamanızda göz önünde bulundurmanız gereken ilgili öğelerdir. Finansal planlama, en büyük giderlerin ve gelirlerin aylık seyrini belgeleyen kabaca yapılandırılmış bir genel bakıştır. Bir kurucu olarak, önümüzdeki üç ila beş yıl için potansiyeli tahmin ediyorsunuz. Buna göre, elbette cirodaki artışı ve buna bağlı olarak giderlerdeki artışı da dikkate almalısınız. Ne kadar çok ürün satarsanız, o kadar çok personele, alana ve ön finansmana ihtiyacınız olacaktır.

Mevsimsel dalgalanmalar

Bununla birlikte, mevsimsel dalgalanmalar da finans planında görünür hale gelmektedir. Örneğin ısıtma, sanitasyon ve güneş enerjisi alanında çalışanlar, yılın belirli zamanlarında siparişlerde zirveye ulaşıyor. Elbette herkes kış başlamadan kısa bir süre önce kaloriferlerinin tamir edilmesini ister. Aynı şekilde, insanlar yaz gelmeden hemen önce güneş sistemi hakkında düşünürler. Buna bağlı olarak, siparişlerde kısa vadeli zirveler ortaya çıkmakta ve bu zirvelerin sadece personel tarafından değil, aynı zamanda ekiplerin münferit şantiyelere teslimatı ve dağıtımı için malzeme veya araç gibi ön yatırımlarla da karşılanması gerekmektedir. Şirketin kendi kapasitesini aşan projelerin gerçekleştirilmesi söz konusu olduğunda sadece şirketin kendi personeli değil, serbest çalışanlar ve geçici işçiler de rol oynamaktadır. Buna göre, sermaye rezervleri işten kısa bir süre önce hazır olmalıdır.

Finansal planlamanız tam olarak bu tür durumlar için yapılır. Burada, tıpkı bankalar veya yatırımcılar gibi potansiyel finansörler gibi, özel şahıslardan iş meleklerine ve risk sermayesine kadar harcamanız ve hazır bulundurmanız gereken finansal kaynaklara genel bir bakış elde edebilirsiniz.

Bir finansal plan ne kadar dürüst olmalıdır?

Ben de tamamen yatırımcısız başladım ve bugüne kadar şirketlerimin her zaman tek sahibi oldum – bu yüzden şimdiye kadar ayrıntılı anlamda herhangi bir finansal planlamaya ihtiyaç duymadım. Ancak, tanıdıklarımdan biliyorum ki finansal planlardaki rakamların çoğu süslü olma eğilimindedir. Maliyetler düşük, kârlar son derece yüksek. Herkes ikinci ya da üçüncü yılda 2,3 milyon avro kâr edeceklerini tahmin ediyor. Ancak gerçekçi olmak gerekirse, (o zaman) yaklaşık 20.000 € mutlu eder.

Hatırlatma, işletmelerin %90’ı ilk beş yıl içinde başarısız olur. Tabii ki, genellikle sadece başarılı şirketleri duyuyoruz. Yıllık ciroda 2,3 milyona tırmanmayı gerçekten başarmış olanlar. Elbette, yatırımcı ararken yardımcı olur, çünkü sermayesi olan herkes aynı zamanda zeki değildir. Sermayelerini miras alanların çoğu en parlak girişimci beyinler değildir. Dolayısıyla, doğal olarak birilerinin onlara birlikte kaç milyon kazanacaklarını söylediği harika sunumlara güveniyorlar. Sohbet sırasında işle ilgili değil, önemsiz şeyler hakkında konuşursunuz. Elbette bu gerçekten yararlanabilirsiniz. İşin sırrı: uzun bir geleneğe sahip aile şirketleri. Yönetimde genellikle çalışma veya performans nedeniyle değil, şans eseri burada bulunan insanlar vardır. Dolayısıyla, rakamları çok yakından kontrol etmiyorlar ve genellikle büyük konuşmalarla gözleri kamaşıyor. Bu, özellikle başlangıçta bir girişimci olarak sizin de avantajınıza kullanabileceğiniz bir gerçektir. Birçok kapıyı çalmanız gerekir, ancak sonunda ilk bir ya da iki kişi sizi dinleyecektir.

Bunlar, iş fikri ve fizibilite hakkındaki temel düşüncelerdir.

Rehber Kitap: Kendi işinizi kurmak ve iş planı

Bir emlakçı olarak veya başka bir iş fikriyle kendi işinizi kurmak mı istiyorsunuz? İş planınız ve konseptiniz hakkında ipuçları vererek sizi destekliyoruz. İster tam zamanlı serbest meslek sahibi ister yarı zamanlı serbest meslek sahibi olsun: Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, hem önceden hem de operasyonel işletmede pek çok şeyi düşünmeniz gerekir. Doğru fikirden sağlık sigortasına kadar – kendi işinizi kurmak istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerekir?

Girişimciler için herhangi bir eğitim veya ileri eğitim bulunmamaktadır. Ya genel müdürsünüzdür ya da değilsinizdir. Her zaman önemli olan kendi hırsınızdır, çünkü her gün gelişmenin tek yolu budur.

Bir bakışta konular:

  1. İş planı
  2. Kurucu ve kurucu ekip
  3. Ürün / Hizmet: USP
  4. Müşteri memnuniyetini artırın
  5. Pazara genel bakış: Müşteriler ve Rekabet
  6. Referans müşteriler: Pozitif görüntü aktarımı
  7. Pazar analizi / doğrulama: iş fikri
  8. Yer seçimi
  9. Pazarlama Kavramı: Dağıtım
  10. Reklam: Google Reklamları, SEO, Gazete, Radyo?
  11. Pazarlama: Medya reklamcılığı, maliyetler ve CPM’ler
  12. Pazarlama: ticari fuarlar, eğitim ve ticari reklamlar
  13. Pazarlama: Satış konuşması, telefon görüşmesi ve psikoloji
  14. Pazarlama: promosyonlar, indirimler ve özel teklifler
  15. Pazarlama: Sosyal Medya ve Online Reklamcılık
  16. E-iş: Şirket içinde elektronik ticaret
  17. İşbirlikleri: İşbirliği ilkesi
  18. Finansal planlama: sermaye ve finansman

Genel bakışa dönmek için buraya tıklayın:

Şirketler için vergi danışmanı

Görevler, maliyetler, vergiler, riskler, ipuçları – Bu kılavuzda bir vergi danışmanıyla çalışmakla ilgili her şeyi öğreneceksiniz. Risklerden başlayarak, işletmeniz için yanlış vergi danışmanını seçerseniz ne olur? Ayrıca iyi vergi danışmanlarının nasıl bulunacağına dair ipuçları. Ardından defter tutmaktan maaş ve ücretlere ve yıllık hesaplara kadar görevlere bir göz atın. Son olarak, işbirliğine bir bakış, görevleriniz nelerdir? Vergiler ve danışmanlar hakkında çok şey öğrendikten sonra, vergi danışmanlarının maliyetlerine ve ücret tablosuna bir göz atalım. Sonuçta, vergiler her zaman vergi danışmanına verdiğiniz bilgiler ile onun bu bilgilerle ne yaptığının bir kombinasyonudur. Almanya‘daki vergiler mi, ABD’deki vergiler mi? Büyüme sürecinde bile vergi dairesi, yasal formlar, vergi sistemleri ve vergiden kaçınma Rehberimiz: Bir vergi danışmanı bulun. Deneyimlerimizden ders alın.