Ürün / Hizmet: USP ve Benzersiz Satış Teklifi – Kendi İşinizi Kurmak Bölüm 3

Ürün / hizmet: USP ve benzersiz satış teklifi – Kurucu / kurucu ekipten şimdi gerçek ürünlere geliyorsunuz. Bundan sonraki değerlendirmeleriniz tamamen ürününüz veya hizmetiniz etrafında dönecektir. Burada, ürününüzü veya hizmetinizi bu kadar özel kılan benzersiz satış önerisi olan USP hakkındaki soruyu yanıtlarsınız. Burada tekrar şuna geliyoruz: Bir şirket kurmak.

İş fikrinizin USP’si ve benzersiz satış önerisi

Ayrıca, gelişme durumu hakkında da açıklamalarda bulunmanız gerekmektedir. Örneğin Uzak Doğu’da üretilmesi gereken bir yazılım ya da fiziksel bir ürün olması fark etmez. İlk konseptten tasarıma ve bitmiş ürüne kadar olan gelişim zaman ve paraya mal olur. Bu nedenle ön koşullar da önemlidir: neler halihazırda oluşturuldu ve işlerin başlayabilmesi için hangi ön koşulların yerine getirilmesi gerekiyor? Ticari marka başvurusundan patente kadar, ürüne bağlı olarak, hazırlık çok farklıdır. Hadi işe koyulalım! Ürün oluşturma:

  1. Teklifinizin özelliği nedir?
  2. Üretim/hizmet başlangıcı?
  3. Ürününüzün/hizmetinizin gelişim durumu?
  4. Başlamadan önce hala hangi gerekliliklerin karşılanması gerekiyor?
  5. Ürün ne zaman pazarlanabilir?
  6. Hangi yasal formalitelerin (örn. ruhsatlar, vb.) tamamlanması gerekiyor?

Teklifinizin özelliği nedir?

USP, ürünü özel kılan şeydir. USP ile, müşterileri rakip ürünlerden geçiş yapmaya veya ürüne ilk kez erişmeye ikna edecek olan ürünün benzersizliğini, özelliğini, katma değerini ifade edersiniz. USP her zaman kısa olmalıdır. İdeal olarak, ürün veya hizmetinizin avantajlarını üç kilit nokta ile sınırlayabilmelisiniz.

Ürününüzün / hizmetinizin gelişim durumu?

Projenin gelişim düzeyi, karmaşıklığına bağlı olarak son derece önemlidir. Bir deneyime göre, işinizden önce son derece fazla sayıda nitelik göstermeniz gereken bazı sektörler bile var. Bu, bir veya iki eğitim kursunun yanı sıra iyi hal sertifikaları gibi resmi makam ve dairelerden alınan kanıtların yanı sıra belirli yapısal değişiklikleri de içerir.

Bir sonraki adım üretimdir. Eğer her şeyi kendiniz yapabiliyorsanız, açık bir avantajınız var demektir. Örneğin, kendi çevrimiçi mağazanızı kurmak, yeni ödeme sağlayıcıları eklemek, arayüzleri kontrol etmek, arama motoru optimizasyonu ve tasarım. Bu durumda elbette iş fikrinin veya ürünün gelişim durumu hakkında pek çok açıklama yapabilirsiniz.

Ancak kural olarak, çoğu kurucu dış hizmet sağlayıcılara bağımlıdır. İster online mağaza için reklam ajansı, ister satış için ilk prototipler için üretici veya yazılım projesi için geliştirici olsun. Buna göre, durum iş planında belirtilmeli ve ayrıca sürekli olarak güncellenmelidir. Neredesiniz ve riskler nerede?

Burada da tanıdıklar vasıtasıyla kendi deneyimlerim söz konusu: Örneğin, bir uygulama geliştirdiyseniz ve ajans iki yıl sonra dağılırsa, proje üzerinde çalışmaya kim devam edecek? Ve çok daha iyisi, kim böyle bir soruyu önceden düşünür? Birdenbire yeni bir geliştirici ekibi aramaya başladınız. İyi eğlenceler. Geliştiricileri elde etmek zanaatkârları elde etmekten daha zordur, bu kesin. Buna göre, geliştirme durumu söz konusu olduğunda, yalnızca nerede olduğunuza ve sonraki adımların ne olduğuna değil, aynı zamanda aylar veya yıllar sonra ortaya çıkabilecek olası riskleri nasıl değerlendireceğinize de odaklanmanız gerekir.

Ürün ne zaman pazarlanabilir?

Pazarlama ile dikkat ve tanıtım doğal olarak başlar. Bir ürün piyasaya çıkar çıkmaz, rakipler ve elbette henüz rakip olmayan ancak rakip olacak kişiler de bundan haberdar olacaktır.

Buna göre, bir ürünün pırasası tam olarak planlanmalıdır. Sadece rekabet ve potansiyel yeni rekabet nedeniyle değil, aynı zamanda tamamlanma nedeniyle de. Medyaya duyurulan büyük bir lansmandan daha kötü bir şey yoktur ve o güne ulaşılır ulaşılmaz binlerce insan web sitenizi ziyaret eder, hala geliştirme aşamasında olduğunuz için özür dilemek zorunda kalırsınız. Ölümcül. Aynı zamanda, ürününüzün hazır olmadığına ve pazara çıkmadan önce üç veya dört aya daha ihtiyacınız olduğuna dikkat etmelisiniz, örneğin çevrimiçi mağazanız, logonuz, broşürleriniz ve ürün ambalajınız hazır olmadığı için. Elbette iş planında en önemli parametrelerden bahsetmek zorundasınız çünkü bankacılar ve yatırımcılar tam olarak bu soruları soracaktır.

Ticari marka koruması ve değerlendirmesi

Bir markayı veya fikri ne zaman korumanız gerekir? İdeal olarak, ilk dakikadan itibaren. Klasik bir örnek fermuarlı bağlantı elemanıdır. Patent olmadan pazara giriş. Bugüne kadar herkes, mucidi tek kuruş almadan fermuar yapabiliyor. Bir başka çok iyi örnek de “Ballermann” terimidir. 1970’lerdeki ekonomik mucizeyle birlikte giderek daha fazla Alman seyahat etmeye başladı. İlk büyük tatil dalgaları başladı ve Almanlar Mallorca’yı kendileri için keşfetti. Uçakla birkaç saat, harika bir hava ve harika plajlar. Cennetin ortasında “Ballermann” yer almaktadır. Daha önce hiç kimse “Ballermann” ismini korumamıştı. Ta ki André Engelhardt ve eşi Annette bu fikri ortaya atana kadar. Ticari marka korumasının olmamasından faydalanarak isim için patent başvurusunda bulundular. O zamandan beri çift, ister CD ister tişört olsun, isimlerini taşıyan her bir üründen para kazanıyor. Dahice. Ancak bu sizin ve markanızın başına gelmemeli. İşte size patent ve ticari marka koruması konusunda beş temel soru:

    1. Ürününüz için hala hangi geliştirme adımları gerekli?
    2. Test prosedürünü kim yürütüyor?
    3. Olası patentleme prosedürü ne zaman tamamlanacak?
    4. Hangi teknik / dermatolojik / … onaylar gerekli mi?
    5. Haklar: Hangi patent veya faydalı model hakları

Rehber Kitap: Kendi işinizi kurmak ve iş planı

Bir emlakçı olarak veya başka bir iş fikriyle kendi işinizi kurmak mı istiyorsunuz? İş planınız ve konseptiniz hakkında ipuçları vererek sizi destekliyoruz. İster tam zamanlı serbest meslek sahibi ister yarı zamanlı serbest meslek sahibi olsun: Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, hem önceden hem de operasyonel işletmede pek çok şeyi düşünmeniz gerekir. Doğru fikirden sağlık sigortasına kadar – kendi işinizi kurmak istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerekir?

Girişimciler için herhangi bir eğitim veya ileri eğitim bulunmamaktadır. Ya genel müdürsünüzdür ya da değilsinizdir. Her zaman önemli olan kendi hırsınızdır, çünkü her gün gelişmenin tek yolu budur.

Bir bakışta konular:

  1. İş planı
  2. Kurucu ve kurucu ekip
  3. Ürün / Hizmet: USP
  4. Müşteri memnuniyetini artırın
  5. Pazara genel bakış: Müşteriler ve Rekabet
  6. Referans müşteriler: Pozitif görüntü aktarımı
  7. Pazar analizi / doğrulama: iş fikri
  8. Yer seçimi
  9. Pazarlama Kavramı: Dağıtım
  10. Reklam: Google Reklamları, SEO, Gazete, Radyo?
  11. Pazarlama: Medya reklamcılığı, maliyetler ve CPM’ler
  12. Pazarlama: ticari fuarlar, eğitim ve ticari reklamlar
  13. Pazarlama: Satış konuşması, telefon görüşmesi ve psikoloji
  14. Pazarlama: promosyonlar, indirimler ve özel teklifler
  15. Pazarlama: Sosyal Medya ve Online Reklamcılık
  16. E-iş: Şirket içinde elektronik ticaret
  17. İşbirlikleri: İşbirliği ilkesi
  18. Finansal planlama: sermaye ve finansman

Genel bakışa dönmek için buraya tıklayın: