Bir villa satıyorum: Prosedür, masraflar, çözücü alıcılar ve spekülasyon vergisi

Villa satışı [yıl] – Taşınma, yönetim giderleri, likidite, miras kalan ebeveyn evi, boşanma… vi̇llanizi satmak i̇çi̇n pek çok olasi neden vardir, ancak gayri̇menkul satişi i̇çi̇n tek bi̇r süreç vardir. Villanızı hazırlamaktan, satın alma sözleşmesine ve vergilere kadar 18 adımın tamamını burada öğrenin. Soru da dahil: emlakçı ile mi yoksa emlakçı olmadan mı satış? Ayrıca piyasa dışı gayrimenkul, emlak portalları olmadan pazarlama ve satışın kamuya açıklığı hakkında da bilgi edineceksiniz. Burada villalar yalnızca gizli alıcı çevrelerinde sunulmaktadır. Özellikle kamusal varlığı olan kişiler için bu, villanızı satarken önemli bir kriterdir.

Villa’yı sat [yıl]: Piyasada mı Kapalı mı?!

Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Düsseldorf, Frankfurt ve Almanya genelinde, ilk kez bir villa satışıyla karşı karşıyaysanız, muhtemelen kendinize her ev satış ında ortaya çıkan tipik soruları ve birkaç tane daha soruyorsunuzdur. Özellikle miras kalan bir evi veya villayı satmak istiyorsanız ve buna bağlı olarak emlak işinde daha önce hiç deneyiminiz yoksa, işte size süreç ve satıcı olarak karşılaşacağınız maliyetler hakkında küçük bir fikir.

Prosedür: Almanya’da bir villa satışı

Bunu yapmak için siz veya emlakçınız 3 aşamada (hazırlık, satış ve kapanış) ilerlersiniz. Her bir adıma tıklayarak satış hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

  1. Hazırlık: Villa ve satış hazırlığı
    1. Finansal planlama ve satış zamanlaması
    2. Emlakçı kiralayın
    3. Kayıtlar ve belgeler
    4. Mülk değerini artırın
    5. Teklif fiyatını belirleyin
    6. İfşa oluşturun
  2. Satış aşaması: villayı “pazarlamak” ve alıcı bulmak
    1. Pazar mülkü
    2. Potansiyel alıcılarla iletişim
    3. Potansiyel alıcıları filtreleme ve seçme
    4. Kredi kontrolü
    5. Görüntüleme tarihleri
    6. Satış görüşmesi ve satın alma fiyatı pazarlığı
  3. Satış işlemi: Devir teslimine kadar satın alma sözleşmesi
    1. Noter ile satın alma sözleşmesi düzenleyin
    2. Noter randevusu
    3. Tapu kaydı girişi ve ödeme işlemleri
    4. Mülkün teslim edilmesi
    5. Noter ücretleri ve komisyoncu komisyonu
    6. Vergi ödeyin

Gayrimenkul satışı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Evler ve apartmanlar hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Ne tür bir villanız olduğuna bağlı olarak, burada dikkate almanız gereken özel özellikler de vardır. Daha fazlasını buradan okuyun: Bir apartmanı kiraya vermek.

  1. Satılık ev: Bir ev için villa
  2. Apartman evi: Birkaç parti için villa

Villayı Pazarda veya Pazar Dışında Satmak

Kapalı Pazar – Kapalı pazar satışı, mülk satışınızın asla kamuya açık olmayacağı anlamına gelir. Mülkünüz yalnızca ideal bir takımyıldızına sahip dahili, çözücü bir alıcı grubuna önerilecektir. Off market satışları, özellikle satışı, adresi, fotoğrafları ve çok daha fazlasını gizli tutmak isteyen tanınmış kişiler tarafından kullanılır. Özel kişiler de, örneğin ailelerinin veya komşularının yaklaşan satıştan haberdar olmasını istemedikleri durumlarda bu hizmetten yararlanmaktadır. Avantajınız: Satıştan kimsenin haberi olmayacak.

On Market – On Market satışlarında villanız emlakçı tarafından olağan pazarlama kanalları aracılığıyla sunulur. Tipik pazarlama kanallarını kesinlikle biliyorsunuz:

  • Brokerin ofisinde reklam ekranı
  • Bölgesel gazete ilanları
  • Bölgeler üstü emlak portalları
  • Ebay gibi ilan portalları

Yani her zamanki 18 adımlık sürece sizin için +1 soru ekleniyor:

Pazarda mı yoksa Pazar Dışında mı Satalım?

İyi bir kapalı pazar emlakçısı bulmak için referanslara ve daha önce satılmış mülklere özellikle dikkat etmelisiniz. Bunları genellikle emlakçıların web sitelerinde bulabilirsiniz. Bu nedenle, sadece “İletişim “e gitmek yerine emlakçının web sitesine daha yakından bakmaya değer.

Örnek nesne, Berlin’deki mevcut vurgumuz gibi.

Bir ev için satılık villa

Villa alıcıları özeldir. Klasik mülkler, mimarlar tarafından modern binalar ve tamamen sahiplerinin isteklerine göre inşa edilmiş villalar. Evler ve apartman daireleri ile karşılaştırıldığında, villaların aracılığı, “köşedeki” tipik emlakçıların getirdiğinden çok daha iyi ve nitelikli ağlar gerektirir. Bununla birlikte, her şey ilk adımla başlar.

Daha fazlasını buradan okuyun:

İpucu! “Çok aileli ev olarak satış” hakkında daha fazla bilgiyi birazdan okuyabilirsiniz. Mülkü buna göre uyarlayabilirseniz veya zaten birkaç apartman dairesine bölme seçeneğiniz varsa, ayrı ayrı satarak satıştan elde edeceğiniz karı artırabilirsiniz.

Birkaç parti için villa (apartman)

Evinizi özel olarak satmaya karar verirseniz, bu çok fazla zaman ayırmanız anlamına gelir. Ekspertizden teşhir hazırlığına, müşteri yaklaşımına ve satış aşamasına kadar, piyasa hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan aylar geçiyor. Sadece apartman satarken değil, her alanda konum en önemli faktördür.

Özellikle mirasçılar için, uzakta olabilecek bir villanın yönetimiyle boğulmuşsanız, birkaç apartman dairesine bölünme güçlü bir getiri faktörü olabilir.

Daha fazlasını buradan okuyun:

Birden fazla sahibi olan gayrimenkuller

Bir mülkün birden fazla sahibi olduğunda durum biraz daha zorlaşır.

Özellikle villalar söz konusu olduğunda bu durum geçerli olabilir. Mülk satılırsa, bu her zaman mülk sahipleri arasında oybirliğiyle yapılmalıdır. Böyle bir durum söz konusu değilse, mülkü satmak isteyen mal sahibinin taksim davası açması gerekir.

Bölünme işlemi zaman alıcı ve maliyetlidir

Mirasçılar: mirasçılar topluluğu ve kısmi topluluk

Villalar genellikle miras kalan mülklerdir. Bu nedenle, tapu siciline birden fazla mirasçı kaydedilmiş olabilir. Bu durumda, malikler Tapu Sicil Kanunu’nun 47. maddesine göre listelenir. Payları ideal bir şekilde tahsil edilir. Birden fazla malikin kayıtlı olması halinde, Medeni Kanun’un 741 ff maddesine göre bu bir kısmi topluluktur.

Bir mirasçılar topluluğu söz konusu olduğunda durum biraz farklıdır. Bir mirasçı taksim davası açarsa, mülk açık artırmaya çıkarılır ve ilgili mirasçı satış gelirlerinden sadece kendi payına düşeni alır. Satın alma sözleşmesinde, satıcı taraftaki tüm hissedarlar ismen belirtilmelidir. İlgili hisse oranları da satın alma sözleşmesinde listelenmiştir. Bu özellikle satıcılar için önemlidir, çünkü satıştan elde edilen gelir satıştan sonra aralarında orantılı olarak paylaştırılacaktır.

Ancak mülkün alıcısı için bu durum önemsizdir. Bununla birlikte, noter tasdiki sırasında sorunlar ortaya çıkabilir. Özellikle de ortak maliklerden biri noter randevusunda bir başkası tarafından temsil ediliyorsa. O halde her durumda yazılı bir vekaletname gereklidir.

Bir villa mı miras kaldı? Konu hakkında daha fazlasını buradan okuyabilirsiniz

Boşanma: Ayrılık sonrası satış

Tapu sicilinde evli çiftler listelenmişse, mülkü yalnızca ortaklaşa satabilecekleri varsayılmalıdır. Bu durum öncelikle boşanma durumunda ortaya çıkar. Yasa koyucu, her iki eşin de mülkü satın alırken zımnen bir ortak mülkiyet sözleşmesi imzaladığını varsaymaktadır. Bu husus Medeni Kanun’un 749. maddesinin II. fıkrasında düzenlenmiştir.

Eşlerden biri tek mal sahibi olarak kayıtlıysa, mülkü tek başına da satabilir. Kayıtlı olmayan eşin yalnızca mülkün evlilik birliğinin tüm mülkü olması halinde kabul etmesi gerekir. (§ 1365 BGB).

Boşandıktan sonra villa satmak mı? Konunun ayrıntıları hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın: