Tapu kaydı girişi ve ödeme işlemleri: prosedür, süre ve maliyetler

Tapu kaydı girişi ve ödeme işlemleri – Tapu kaydı girişi ve satın alma bedelinin transferi ile planlanan gayrimenkul satışı başarılı bir satış haline gelir. Başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra, satın alma bedelinin tamamı hesabınıza yatırılır ve artık parayı yeni yatırımlar için kullanabilirsiniz. Tapu siciline kayıt prosedürü ve süresi hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Ayrıca soru: Taksitle ödeme mi yoksa tek seferde ödeme mi? Geri dön: Bir mülk satmak.

Tapu Kaydı Girişi: Prosedür ve Süre

Satın alma sözleşmesi imzalandıktan sonra tapu siciline kayıt yapılır. Tapu sicili, her belediyenin sahip olduğu kamuya açık bir sicildir. Her arsanın tüm önemli bilgileri içeren kendi sayfası vardır. Buna mülk sahibi de dahildir. Yani mesele sizi tapu sicilinden silmek ve alıcıyı kaydetmek. Ancak o zaman mülk yeni sahibine ait olur.

Tapu kayıtlarında var:

  • Sahibi
  • Kısıtlamalar
  • Gayrimenkul rehni
  • Üçüncü Taraf Yükümlülükleri ve Hakları

Noter ile randevu: öncelikli devir bildirimi

Tapu kaydı da noterin görevlerinden biridir. Satın alma sözleşmesini ve imzasını tasdik eder ve ardından tapu siciline öncelikli bir devir bildiriminin girilmesini sağlar. Öncelikli devir bildirimi, satıcının artık evi veya daireyi başka bir yerde satma seçeneğine sahip olmadığı anlamına gelir. Mülkün tamamı bir kredi ile ödenmişse, banka da burada belirtilir. Sonuçta, banka sonunda parasını geri alacağından emin olmak zorundadır. Satın alma bedelinin tamamı bankadan finansman sağlanmadan ödenebiliyorsa, alıcı tek maliktir ve arazi ücreti kaydedilmez.

Özetle:

  • Alıcı yeni sahibi olarak belirtilmiştir
  • Satıcı artık mülkü satamaz
  • Kredi / borç için: arazi ücreti not edilir

Başvuru ve tapu kaydının süresi

Yeni sahibin tam olarak tescil edilmesi biraz zaman alabilir. Genellikle sadece birkaç hafta sürer. Bunun için de yeterli zaman ayırın. Sorumlu yerel mahkeme o sırada meşgulse, sürecin tamamlanması bir veya iki ay sürebilir. Noter ve tapu kaydı masrafları arızi masraflar olarak kabul edilir ve satın alma fiyatına ek olarak ödenir. Bir sonraki adımda bu konuda daha fazla ayrıntı verilecektir.

Ödeme işlemleri: Taksitli ödeme mi yoksa tek seferde ödeme mi?

Satın alma bedelinin size her zaman bir kez ödenmesini tavsiye ederiz. Taksitle ödeme seçeneğiniz de vardır, ancak bu durumda mülkün resmi olarak ne zaman alıcının mülkiyetine geçeceği sorusu ortaya çıkar. Dolayısıyla, burada zorluklardan ve komplikasyonlardan kaçınmak için taksitle ödeme yapmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca, satın alma bedelinin doğrudan hesabınıza mı aktarılmasını istediğinize yoksa tutarın önce noterin hesabına mı aktarılması gerektiğine de karar verebilirsiniz.

Bu hususlar ödeme sürecinde açıklığa kavuşturulmalıdır:

  • Tek seferde ödeme mi yoksa taksitle ödeme mi?
  • Doğrudan ödeme mi yoksa noter aracılığıyla ödeme mi?

Alıcı mülkün satın alma bedelini transfer ettikten sonra mülkün devir teslimini hazırlarsınız.

16. adıma devam edin: Mülkün teslim edilmesi

Son adımlardan biri de mülkün teslim edilmesidir. Bunun için bir devir protokolü hazırlarsınız ve anahtarları da teslim edersiniz. Devir protokolüne nelerin dahil edilmesi gerektiği ve hangi anahtarları teslim etmeniz gerektiği hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz:

Obere Stockwerke eines Hauses mit gelber Fassade, grauem Dach und Erker vor blauem Himmel

Adım 14’e geri dönün: Noter randevusu

Mülkünüzü teslim etmeden önce, siz ve alıcı mülk satışını onaylamak için bir noter randevusu alırsınız. Prosedür ve süre hakkında daha fazla bilgiyi kılavuzumuzda bulabilirsiniz: