E-iş: İşletmelerde e-ticaret – Kendi işinizi kurmak Bölüm 16

E-İş – İşletme ve e-ticaret, iş planınızdaki son iki büyük konu. E-iş, otomatikleştirilebilen tüm süreçlerle ilgilenir. Bu, örneğin dijital finansal muhasebe ve faturalamanın yanı sıra belirli bir iş sürecini otomatikleştiren makineyi de içerir. Otomasyon yoluyla şirketinizi daha da çekici hale getirmek için hangi temel unsurları kullanıyorsunuz? E-iş tam olarak bununla ilgilidir. İşte yine dönüp dolaşıp geldiğiniz nokta: Bir şirket kurmak.

İşletmelerde e-ticaret: Hedef otomasyon

E-işin ana hedeflerinden biri, perakende süreçlerinin büyük ölçüde otomatikleştirilmesidir.

Küçük yazılım örneğimde olduğu gibi, otomasyon neredeyse hiç manuel işlem yapmanıza gerek kalmayacak kadar geliştirilebilir (Excel tabloları ve manuel giriş, hesaplama yerine fare tıklaması). Vergi yazılımından Instagram yönetimine kadar, süreçleri otomatikleştirmek söz konusu olduğunda neredeyse her şey için bir çözüm var. İş modeliniz neye benziyor ve modern, dijital dağıtım kanallarını ve modern, dijital üretim kanallarını şirketinize nasıl entegre edebilirsiniz? Bu tür bir dijital otomasyona başvurduğunuzda iş planında yanıtlayacağınız soru budur.

Elektronik ticaret ve yazılım

E-işin ana hedeflerinden biri, perakende süreçlerinin büyük ölçüde otomatikleştirilmesidir. Özellikle çevrimiçi ticaretteki olanaklar söz konusu olduğunda, seçenekler bugün her zamankinden daha çeşitli ve giderek daha fazlası var. Üstelik biraz yetenek ve hırsla kendi online mağazanızı işletmeniz uzun sürmez. Pahalı bir reklam ajansı olmadan. Kısa bir süre önce, dışarıdan yardım almayan bir satış platformu düşünülemezdi. Bu nokta birçok girişimci ve start-up için çok önemli olduğundan, iş modelinizi dijital olarak ilerletmek için özellikle başlangıçta kullanabileceğiniz farklı modeller hakkında detaya gireceğiz.

  1. DIY – Shopify, Jimdo, Wix – Ücretli, Kullanımı Kolay
  2. WordPress / WooCommerce – Uzmanlık veya motivasyon gerektirir
  3. Amazon FBA – Amazon Üzerinden Nakliye, Lojistik
  4. Çağrı Merkezi Sağlayıcısı

WordPress ve WooCommerce: Pahalı yerine Açık Kaynak

WordPress için ücretsiz Woocommerce online mağaza eklentisi ile, bir ajansın yardımıyla (veya çok çalışarak) kendi online mağazanızı kısa sürede oluşturabilirsiniz. Eklenti, WordPress içerik yönetim sistemindeki çevrimiçi mağaza işlevleri için çok önemli bir parçadır. WordPress’in kendisi gibi, WooCommerce de çeşitli dillerde ücretsiz olarak indirilebilir. WooCommerce ve WordPress’in güçlü kombinasyonuyla, kendi ürün yönetim sisteminizle kendi profesyonel çevrimiçi mağazanızı kolayca oluşturabilirsiniz. Bir Woocommerce online mağazası, kolayca fatura oluşturmanıza, stok yönetimini optimize etmenize, kuponlar ve indirimler oluşturmanıza ve hatta tüm ürünler veya yalnızca belirli gruplar için tek tek ürünlerde indirim yapmanıza olanak tanır. WooCommerce, abone sistemleri gibi pratik özelliklerle de genişletilebilir, böylece ödemeler düzenli ve otomatik olarak yapılır.

Web sitesi ve online mağaza bir arada

WordPress ve WooCommerce ile şirket web sitenizi ve çevrimiçi mağazanızı tek bir sistem ve tek bir araçla yönetebilirsiniz. Sistem aynı zamanda kolay ürün yönetimini de garanti eder. WooCommerce ile tüm ürün yönetiminizi yönetebilir, aynı zamanda envanteri de kontrol edebilirsiniz. Ürünleri göstermek ve gizlemek için esnek seçeneklere sahipsiniz, bireysel ürünleriniz ve ürünleriniz için farklı kategoriler belirleyebilirsiniz ve hatta başka bir aracınız var: Birkaç tıklama ile dijital ürünleri indirmeye sunabilirsiniz. Bir abone sistemi ve Paypal gibi ödeme sağlayıcıları ile birleştiğinde işte bu kadar.

Ücretsiz uzantılar

Abone sistemi gibi uzantılar ve ücretsiz eklentiler her zaman mümkündür. Çok sayıda genişletme seçeneği ve eklentiyle, açıklandığı gibi mağazanızı sürekli olarak genişletebilir, optimize edebilir ve geliştirebilirsiniz. Bu özelliklerin çoğu ücretsizdir ve kendiniz, ilk medya yöneticiniz veya güvendiğiniz bir ajans tarafından kolayca kurulabilir. Buna ek olarak, erişimi ve ciroyu muazzam ölçüde artırabilecek çok güçlü başka eklentiler de var. Benim tavsiyem WordPress tabanlı bir online mağaza ile yanlış yapmazsınız.

Ä°çerik yönetim sistemlerinin kullanımı

Önemli: WordPress gibi içerik yönetim sistemlerinin kullanımı her ne kadar kolay görünse de, sonuçta çeşitli bağlantılar, HTML, CSS, PHP ve SQL’den oluşan karmaşık bir sistemde (kendi bilgi birikiminiz olmadan) çalışıyorsunuz. Mağazanızda “sadece” 10 ürün değil, 500 veya 1.000 ürün varsa, her zaman bir çalışan, serbest çalışan veya çevrimiçi ajans tarafından profesyonel destek almayı düşünün. Bilgi birikiminiz yoksa veya öğrenmek için çok fazla zamanınız ve çabanız yoksa, daha büyük mağazalar için, birçok otomasyonla hızlı sonuçlar ve satışlar getiren akıllı ve akıllı bir WordPress çevrimiçi mağaza sistemi kuran bir ajans kullanmalısınız. Ancak karmaşık uzantılar olmadan, biraz gayret ve YouTube videoları ile sistemi kendiniz de kurabilirsiniz.

Dijital çağrı merkezi sağlayıcıları

Çağrılar ve özellikle ilk temaslar hakkında açıklama yapmak istiyorsanız dijital çağrı merkezleri sizin için idealdir. Bir yandan, tüm çağrıları alan ve belirli bir yönergeye göre atayan çağrı merkezi sağlayıcıları vardır. Yeni start-up’ın genel müdürü olarak siz veya çalışanlarınız her görüşmeden hemen sonra görüşmenin içeriğinin bir özetini alırsınız. Bu size çok zaman kazandırır, özellikle de öncelikle sistematik olarak kategorize edilmesi gereken çok sayıda çağrınız varsa. Böylece hangi aramaların yüksek kalitede olduğunu ve hangilerini görmezden gelebileceğinizi tam olarak bilirsiniz. Daha sonra hizmet için temel bir ücret artı arama başına ilgili dakika ücretini ödersiniz. Elbette, bu tür dijital çağrı merkezleri yalnızca çağrıları yanıtlamak ve kaliteyi kategorize etmek için değil, aynı zamanda yeni müşterilerin aktif olarak telefonla kazanılması için de kullanılabilir. Burada, yeni müşterilerle iletişim kurma konusunda uzmanlaşmış özel eğitimli çağrı merkezleri bulunmaktadır. Bu hizmet, kendi telefon satışlarınızı tamamen dışarıdan temin edebilmeniz gibi büyük bir avantaja sahiptir. Burada da aylık bir temel ücretin yanı sıra, arayanın kalitesine veya süper şirketin satış personeline bağlı olarak dakika başına belirli bir fiyat ödersiniz.

Tabii ki, arama motorları aracılığıyla fiyatları ve olası çözümleri ve sağlayıcıları bulabilirsiniz. Bu arada, bu alan etrafında bütün bir endüstri gelişti ve buna göre çevrimiçi olarak geri dönebileceğiniz birçok teklif bulabilirsiniz. İşiniz için hangi stratejileri kullanacaksınız?

E-iş’te gerçekleştirme çabası

İş planınızın bitiminden kısa bir süre önce, iş modelinizi pazarda yerleştirmek için yapmanız gereken her şeyi gerçekten düşünmüşsünüzdür. Şimdi, son kez söylüyorum, her şey gerçekleştirme meselesiyle ilgili. Genel konseptin arkasında gerçekten ne kadar çaba var? Tüm ön koşullar gerçekten dikkate alındı mı? Uygulama maliyetleri konusundaki temel sorularınız:

  1. Planladığınız işin yasal ve ticari temellerini biliyor musunuz?
  2. Hazırlık ve temel çalışmaları ile başa çıkabilecek misiniz?
  3. Tek başına yapabilir misin?
  4. Yardım, ortak vb. var mı?
  5. Gerekli zaman, para ve know-how kaynaklarını biliyor musunuz?

Rehber Kitap: Kendi işinizi kurmak ve iş planı

Bir emlakçı olarak veya başka bir iş fikriyle kendi işinizi kurmak mı istiyorsunuz? İş planınız ve konseptiniz hakkında ipuçları vererek sizi destekliyoruz. İster tam zamanlı serbest meslek sahibi ister yarı zamanlı serbest meslek sahibi olsun: Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, hem önceden hem de operasyonel işletmede pek çok şeyi düşünmeniz gerekir. Doğru fikirden sağlık sigortasına kadar – kendi işinizi kurmak istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerekir?

Girişimciler için herhangi bir eğitim veya ileri eğitim bulunmamaktadır. Ya genel müdürsünüzdür ya da değilsinizdir. Her zaman önemli olan kendi hırsınızdır, çünkü her gün gelişmenin tek yolu budur.

Bir bakışta konular:

  1. İş planı
  2. Kurucu ve kurucu ekip
  3. Ürün / Hizmet: USP
  4. Müşteri memnuniyetini artırın
  5. Pazara genel bakış: Müşteriler ve Rekabet
  6. Referans müşteriler: Pozitif görüntü aktarımı
  7. Pazar analizi / doğrulama: iş fikri
  8. Yer seçimi
  9. Pazarlama Kavramı: Dağıtım
  10. Reklam: Google Reklamları, SEO, Gazete, Radyo?
  11. Pazarlama: Medya reklamcılığı, maliyetler ve CPM’ler
  12. Pazarlama: ticari fuarlar, eğitim ve ticari reklamlar
  13. Pazarlama: Satış konuşması, telefon görüşmesi ve psikoloji
  14. Pazarlama: promosyonlar, indirimler ve özel teklifler
  15. Pazarlama: Sosyal Medya ve Online Reklamcılık
  16. E-iş: Şirket içinde elektronik ticaret
  17. İşbirlikleri: İşbirliği ilkesi
  18. Finansal planlama: sermaye ve finansman

Genel bakışa dönmek için buraya tıklayın: