Yer seçimi, metrekare başına fiyat ve ortak çalışma ipuçları – Kendi işinizi kurmak Bölüm 8

Konum – Sonsuza kadar dijital göçebe olamazsınız. Bir noktada ilk çalışanlarınızı işe alacaksınız. Doğrudan kendi ofisleriniz, deponuz veya mağaza alanınızla başlarsanız, elbette hemen bir yere karar vermeniz gerekecektir. İş yeriniz için doğru mülkü bulmak çok zaman alacaktır. Çeşitli emlak ilanlarına bakmaktan bir emlakçı tutmaya ve tek tek mülkleri görmek için randevu almaya kadar. Bazen işinize başladıktan kısa bir süre sonra yer değiştirmeniz gerekebilir. İş planında tüm bu soruları düşünmüş ve doğru cevapları bulmuş olmanız gerekir. Bu sizi şuraya geri götürecek: Bir iş kurmak.

Avantajlar ve dezavantajlar: Kira koşullarından kiranın korunmasına

Konum söz konusu olduğunda iki belirleyici faktör vardır. Bir yanda kira koşulları, kira bedeli ve aynı zamanda kira taahhüdü, diğer yanda ise önemli ulaşım yollarına, tedarikçilere ve müşterilere yakınlık. Yer seçimi, iş planının nispeten küçük bir bölümünü oluşturur. Ancak işiniz için çok önemlidir.

  1. Hizmetlerinizi nerede sunuyorsunuz?
  2. Neden bu yeri seçtiniz?
  3. Konumun dezavantajları nelerdir?
  4. Bu dezavantajları nasıl telafi edebilirsiniz?
  5. Konum gelecekte nasıl gelişecek?

Pahalı mı yoksa çok metrekare mi?

İşte yerinizi seçmeniz için birkaç ipucu. Özellikle başlangıçta, girişimciler nereden başlayacaklarını gerçekten bilemezler. Ancak, özellikle genç girişimciler için yalnız tek ofise harika alternatifler var. Ortak çalışmayı hiç duydunuz mu? Coworking, birçok start-up’ın buluştuğu yerdir. En büyük avantajı, başkalarının bilgi birikiminden yararlanabilmenizdir. Birbirinize yardım ediyorsunuz. Siz InDesign konusunda özel bilgiye sahip olabilirsiniz, ancak WordPress’i başkası biliyor olabilir. Bir diğeri arama motoru optimizasyonu, bir diğeri ise Facebook ve Instagram pazarlaması hakkında bilgi sahibi. Birbirinize yardım edebilir, ilham verebilir ve destek olabilirsiniz. Bu süreçte, kendi deneyimlerinizden kendiniz de çok şey öğrenirsiniz.

Büyük şehir mi yoksa sakin taşra mı?

Konumunuzu bir kez açtığınızda, tekrar değiştirmek zordur. Özellikle de başka bir şehre taşınmak istiyorsanız. Bu yüzden konumunuzun nerede olması gerektiğini önceden düşünmelisiniz. Berlin, Hamburg, Münih ve Köln gibi sıcak noktalar size büyüme için mükemmel fırsatlar sunuyor, tabii ki akranlarınızın başlangıçta çok büyük olması gerekmiyorsa. Bu lüks olmadan da yapabiliyorsanız, kırsal bir bölgede bir lokasyon açmaya değer. Çünkü burada fiyatlar son derece ucuz ama aynı zamanda genellikle bireysel belediyeleri de kontrol ediyor. Buna ek olarak, seyrek nüfuslu rekabet nedeniyle uzman personelin ayrılma tehlikesi daha azdır.

Yıllar içinde genişleme mi?

Dikkate almanız gereken üçüncü nokta ise büyümedir. İlk ofisinizi daha sonra taşınmayı zorlaştıracak kadar uzun vadeli bir şekilde kurduysanız, en geç 6 veya 7 çalışanınız olduğunda, yalnızca 50 veya 60 metrekare ile aşırı alan sorunları yaşayacaksınız. İki ofis mi? Anlamsız. Buna göre, ilk ofis, gelecekte genişlemenin önünde hiçbir engel kalmayacak şekilde kurulmalıdır. Bu nedenle, şirketin genişlemesini önceden düşünmek ve kiralama süresi ve mobilyalar gibi faktörleri buna göre planlamak önemlidir. Buna göre, ilk ofisinizde büyük değişiklikler yapmamalısınız. Çok az sayıda start-up, başlangıç aşamasından sonra burada kalıyor. Kural olarak, ideal alan koşullarına sahip mükemmel konumu bulana kadar tesisinizi iki veya üç kez değiştireceksiniz.

Uzun vadeli taahhüt mü?

Kira sözleşmelerinin uzun vadeli taahhütler olduğunu ve kirayı her ay zamanında ödeme yükümlülüğü olduğunu unutmayın. Bütün bir yıl boyunca hesaplandığında, bu miktar hızla büyük bir meblağa ulaşabilir. Ancak mesele sadece maliyet değil, ödeme yükümlülüğü de önemli, çünkü özel şahıslardan alınan kiraların aksine, burada tahliyeye karşı çok az koruma var. Kirayı ödemezseniz, 14 gün içinde bir ödeme hatırlatması, 7 gün sonra bir hatırlatma ve şanssızsanız 7 gün sonra bir tahliye bildirimi alacaksınız. Elbette bu en kötü senaryodur, ancak örneğin uzun süreli bir kiracı değilseniz ve çok yeniyseniz mümkündür. Özellikle yeni kurulan ve genç şirketlerde, ev sahipleri kira gecikmelerinden hoşlanmazlar. Ay sonunda maaşları mı yoksa kirayı mı ödeyeceğinize karar vermeniz gerekiyorsa, tam olarak 30 gününüz kalmıştır.

Bir yer seçerken tüm bunları göz önünde bulundurmanız gerekir. Dediğim gibi, bu konu iş planında neredeyse hiç rol oynamıyor. Ancak kendiniz için son derece önemlidir.

Yer seçimi: 5 gerçek

İşte yer seçiminize ilişkin tüm ipuçlarının bir özeti:

  1. Sıcak noktaları arayın
    A&O → işiniz nerede anlam kazanıyor
  2. Yeni başlayanlar için: Ortak çalışma alanı
    Diğer kurucular
    Deneyim alışverişi
    Türü bilinmeyen girdi
  3. En iyi konum veya dış mahalleler
  4. Kendi ofis alanınız → Kiralamanın sona ermesi ve büyüme
  5. Etki → Mobilyalar ve ambiyans

Coworking – Tasarruf İpucu

Coworking – kurucular için mükemmel bir başlangıç. Start-up’ınızı kurmak istiyorsanız, kendinizi eğitmek ve yeni meydan okumalara hak kazanmak için ortak çalışma alanlarında mükemmel fırsatlar bulacaksınız. Çevredeki insanlardan ve derslerden edinilen birçok bilgi birikimiyle. Özellikle girişimcilik ve medya becerileri (sosyal reklamcılıktan arama motoru optimizasyonuna kadar) her köşede bulunabilir. Bir yandan kahve makinesinde, langırt masasında veya geniş balkonda ilginç sohbetler gelişir. Her hafta “Çevrimiçi değerlendirme portalları – satış için satış turbosu” gibi ilginç atölye çalışmaları da düzenleniyor.

  • Küçük bireysel ofisler yerine geniş ofis alanı ve toplantı odaları
  • Şehir merkezinde, göl ve yeşil alanlara sahip Mediapark manzarası
  • Genç girişimciler topluluğu
  • Profesyonel ve özel ilgi alanlarını birleştirmek için mükemmel
  • Çok yönlü hizmet: temizlikçi, bakıcı, vb.
  • Medya hizmetleri: Lazer yazıcı, ışınlayıcı vb.
  • Güler yüzlü personel

Olumlu ortam sayesinde kişisel ve girişimci, kendi gelişimi muazzamdır. Köln’e yeni taşınmış ve ilk projelerimi arayan bir tasarımcı, medya yöneticisi olarak geldim. Ortak çalışma ortamında hızlı bir şekilde bağlantılar, ilk küçük projeler ve birçok ilginç sohbet buldum. O yıl birçok girişimci ama aynı zamanda çılgınca şeyler yaptık – bir ayda 30 online mağaza, 30.000 makale gibi. Bir yandan, sadece bir fikirden dolayı. Neden olmasın!

Temizlik görevlisi, lazer yazıcı, kahve makinesi ve toplantı odaları gibi çok yönlü hizmetten atmosfere kadar. Benim için bir ortak çalışma alanına gitmek muhtemelen en iyi karardı. Paylaşım ilkesi nedeniyle, bir masanın maliyeti sağlayıcıya bağlı olarak 200 – 400 avro arasındadır. Ancak ekstra hizmetlerle bunun karşılığını çok iyi alıyor. Ayrıca zamandan da tasarruf edersiniz çünkü onarım, temizlik veya sigorta, ısınma ve hatta elektrik gibi diğer zaman alıcı konular hakkında endişelenmenize gerek kalmaz. İyi bir çevre, iyi fikirler ve iyi bir girişimcilikle. Genç girişimciler için ortak çalışma alanı.

Ortak çalışma ofisi – öneriler

Kaynak: Lukinski Coworking Listesi.

Berlin

Hamburg

  • Beta Evi
    Eifflerstraße 43, 22769 Hamburg
  • Lilienhof
    Lilienstraße 11, 20095 Hamburg
  • Yerler
    Schopenstehl 15, 20095 hamburg
  • Evde çalışmak
    Planckstraße 13, 22765 Hamburg
    ve Schützenstraße 9, 22761 Hamburg adresinde

Münih

Rehber Kitap: Kendi işinizi kurmak ve iş planı

Bir emlakçı olarak veya başka bir iş fikriyle kendi işinizi kurmak mı istiyorsunuz? İş planınız ve konseptiniz hakkında ipuçları vererek sizi destekliyoruz. İster tam zamanlı serbest meslek sahibi ister yarı zamanlı serbest meslek sahibi olsun: Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, hem önceden hem de operasyonel işletmede pek çok şeyi düşünmeniz gerekir. Doğru fikirden sağlık sigortasına kadar – kendi işinizi kurmak istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerekir?

Girişimciler için herhangi bir eğitim veya ileri eğitim bulunmamaktadır. Ya genel müdürsünüzdür ya da değilsinizdir. Her zaman önemli olan kendi hırsınızdır, çünkü her gün gelişmenin tek yolu budur.

Bir bakışta konular:

  1. İş planı
  2. Kurucu ve kurucu ekip
  3. Ürün / Hizmet: USP
  4. Müşteri memnuniyetini artırın
  5. Pazara genel bakış: Müşteriler ve Rekabet
  6. Referans müşteriler: Pozitif görüntü aktarımı
  7. Pazar analizi / doğrulama: iş fikri
  8. Yer seçimi
  9. Pazarlama Kavramı: Dağıtım
  10. Reklam: Google Reklamları, SEO, Gazete, Radyo?
  11. Pazarlama: Medya reklamcılığı, maliyetler ve CPM’ler
  12. Pazarlama: ticari fuarlar, eğitim ve ticari reklamlar
  13. Pazarlama: Satış konuşması, telefon görüşmesi ve psikoloji
  14. Pazarlama: promosyonlar, indirimler ve özel teklifler
  15. Pazarlama: Sosyal Medya ve Online Reklamcılık
  16. E-iş: Şirket içinde elektronik ticaret
  17. İşbirlikleri: İşbirliği ilkesi
  18. Finansal planlama: sermaye ve finansman

Genel bakışa dönmek için buraya tıklayın: