Pazarlama Kavramı: Satış, Fiyatlandırma Stratejisi ve Reklam – Kendi İşinizi Kurmak Bölüm 9

Pazarlama konsepti – Şimdi iş planındaki en büyük şantiye, pazarlama konsepti geliyor. Pazarlama, ürünün müşteri ve mevcut pazar için ideal şekilde paketlenmesiyle ilgilidir. Müşterinin ihtiyaçları ve ürünün kullanımı açıkça ön plandadır. Böylece potansiyel müşterileriniz, örneğin poster reklamları veya Instagram reklamları aracılığıyla kendilerine yaklaşıldığında daha fazlasını öğrenmek isteyecektir. Pazarlamanın iş planı kısmında ana odak noktası, temel faydaların ve benzersiz satış teklifinin (USP) başarılı bir şekilde iletilmesidir. Benzersiz Satış Teklifi olarak adlandırılan USP, rekabetten veya rakip ürünlerden farklılaşmayı ifade eder. Bu sizi şuraya geri götürecek: Bir şirket kurmak.

Pazarlama kavramı: konumlandırma ve dikkat

Pazarlama bölümünde artık ürününüzün nasıl konumlandırıldığını/konumlandırılacağını ve nasıl dikkat çekeceğini tam olarak açıklamanız gerekiyor. İlk adımda, teklifinizi rafine etmeniz, özellikle de hedef kitlenizden (ihtiyaç, fayda) ve rekabetten (USP) elde ettiğiniz yeni bilgilerle fikrinizi optimize etmek için iki soruyu netleştirmeniz gerekir.

  1. Teklifinizin potansiyel müşteriler için ne gibi faydaları var?
  2. Rekabetin sunduğundan daha iyi olan nedir?

Fikriniz net bir şekilde tanımlandıktan ve teklifiniz madde madde yazıldıktan sonra, bir sonraki adım fiyatlandırma stratejisidir. İş fikrinizle hangi fiyat segmentinde faaliyet göstermek istiyorsunuz? Düşük fiyatlı teklifler veya küçük bir müşteri kitlesi riskiyle birlikte yüksek fiyatlı teklifler.

Pazarlama konseptinde fiyat stratejisi

İlk başta, fiyatlandırma stratejisi kişisel hislerinize değil, pazara dayanır. Özellikle rekabet, kendi ürününüz için doğru fiyatı bulmak söz konusu olduğunda önemli bir rol oynar. Ancak fiyatlandırmada sadece rekabet değil, potansiyel müşteriler de rol oynar.

Sonunda ürününüzü hangi fiyattan satacaksınız? Değerlendirme sadece açıkça ölçülebilen ve değerlendirilebilen faktörlere bağlı değildir, elbette psikolojik fiyat da ölçümde önemli bir rol oynar.

  1. Fiyatlandırma stratejiniz nedir ve neden?
  2. Ürününüzü / hizmetinizi hangi fiyattan sunmak istiyorsunuz?
  3. Bu fiyat hangi hesaplamaya dayanıyor?
  4. Kabul edilebilir
  5. Giriş
  6. Rekabet
  7. Psikolojik fiyat
  8. Fiyat farklılaştırması
  9. Koşullar

Psikolojik fiyat

Piyasada gerçekten aktif olduğunuzda psikolojik fiyatın rolü tam olarak nedir? Nihayetinde, bir ürünün fiyatını belirlemekte tamamen özgürsünüz. Düşük fiyatlı otomobiller üretebileceğiniz gibi lüks segmentte otomobiller de üretebilirsiniz. Müşterilere hangi uygulamaları ve hangi uzantıları sunduğunuza bağlı olarak, ürün değeri o kadar yüksek olur. Ürününüz ne kadar bireysel ve benzersizse, fiyat da o kadar bireysel ve benzersiz olacaktır. Burada arz ve talep fiyatlandırmanın en büyük dayanağıdır. Prensip oldukça basittir. Arza oranla talep ne kadar yüksekse, düşük fiyatlı ya da yüksek fiyatlı bir ürün olmasına ve arzın az ya da çok olmasına bakılmaksızın fiyatın yükselme olasılığı o kadar yüksektir. Talep arzdan daha yüksek olma eğiliminde olduğu sürece, yeni iş fikirleri için iyi bir pazardır.

İşte yüksek fiyatlandırma ve düşük fiyatlandırma konusunda bir başka küçük gerçeklik kontrolü, ürününüz için hangi stratejiyi istiyorsunuz?

  • Yüksek Fiyatlandırma: Münhasırlığa karşı daha küçük müşteri tabanı
  • Düşük Fiyatlandırma: Kitlesel Pazar vs Maliyet
  • Orta: Daha az etki (psikolojik) vs. istikrar

Pazarlama konseptinde dağıtım

Satış organizasyonu nihayetinde satış rakamlarında merkezi bir rol oynamaktadır. Çünkü siyah figürler olmadan iş fikriniz asla birinci lige çıkamayacaktır. Buna göre, satış departmanı iyi organize edilmelidir. İdeal olarak, ürün veya hizmetlerinizi hızlı bir şekilde satmaya başlamak için iyi bir ağınız ve iyi bağlantılarınız vardır. Bir iş fikrinin başlangıcında ne kadar az satış yapısı varsa, onu pazarda yerleştirmek o kadar zor olacaktır.

Satış yöntemleri: telefonla satıştan sipariş karşılamaya

Dağıtım için çok sayıda olanak bulunmaktadır. Özellikle yeni, dijital yöntemlerden bahsetmek gerekir. Örneğin, sipariş karşılama (Amazon FBA gibi). Burada perakendeciler, ürünlerin depolanmasından sevkiyat ve iadelere kadar tüm lojistiği dışarıdan temin edebilirler. Daha sonra ürünlerinizi Alibaba gibi platformlar üzerinden satın alırsanız veya kendiniz üretirseniz, doğrudan depodan depoya teslim edilmesini sağlayabilirsiniz. Ä°htiyacınız olan tek şey (en azından) bir not defteri. Bu şekilde, bir yönetici ve mal sahibi olarak tamamen pazarlama ve satışa odaklanabilirsiniz. Satış konusuna gelince, bu FBA örneğinde arkanızda dünyanın en büyük ticaret platformu olarak Amazon var! Bu da sizin her gün yeni ürünlerle tanıtım yaptığınız ve milyonlarca kullanıcıya doğrudan pazar erişiminiz olduğu anlamına gelir. Ancak, dağıtım sadece harici hizmet sağlayıcılar tarafından değil, elbette kendi çalışanlarınız tarafından da yapılır. Sosyal medya yöneticinizin Facebook reklam kampanyasından klasik telefon satışlarına kadar.

İş planı daha sonra kaba hedeflerle ilgilenir. Seçtiğiniz dağıtım yöntemleri aracılığıyla, özellikle de aylar boyunca periyodik olarak satışlarınız ne kadar büyük olacak? Ürünlerinizi hangi bölgede sunabileceksiniz? Dağıtım ortakları gibi yeni, lojistik uzantılardan ne gibi maliyetler doğacak? Elbette, pazarlama medyası portföyünüz her zaman geniş olacaktır. İş planında en önemli dağıtım kanallarına odaklanırsınız. Belirleyici satışları getirenler. İş planınız ve daha sonraki sunumunuz için temel sorular:

  1. Hangi satış hacimlerini ve hangi zaman dilimlerinde hedefliyorsunuz?
  2. Hangi destinasyonlara gidiyorsunuz?
  3. Hangi dağıtım ortaklarını kullanacaksınız?
  4. Dağıtım maliyetleri nelerdir?

Rehber Kitap: Kendi işinizi kurmak ve iş planı

Bir emlakçı olarak veya başka bir iş fikriyle kendi işinizi kurmak mı istiyorsunuz? İş planınız ve konseptiniz hakkında ipuçları vererek sizi destekliyoruz. İster tam zamanlı serbest meslek sahibi ister yarı zamanlı serbest meslek sahibi olsun: Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, hem önceden hem de operasyonel işletmede pek çok şeyi düşünmeniz gerekir. Doğru fikirden sağlık sigortasına kadar – kendi işinizi kurmak istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerekir?

Girişimciler için herhangi bir eğitim veya ileri eğitim bulunmamaktadır. Ya genel müdürsünüzdür ya da değilsinizdir. Her zaman önemli olan kendi hırsınızdır, çünkü her gün gelişmenin tek yolu budur.

Bir bakışta konular:

  1. İş planı
  2. Kurucu ve kurucu ekip
  3. Ürün / Hizmet: USP
  4. Müşteri memnuniyetini artırın
  5. Pazara genel bakış: Müşteriler ve Rekabet
  6. Referans müşteriler: Pozitif görüntü aktarımı
  7. Pazar analizi / doğrulama: iş fikri
  8. Yer seçimi
  9. Pazarlama Kavramı: Dağıtım
  10. Reklam: Google Reklamları, SEO, Gazete, Radyo?
  11. Pazarlama: Medya reklamcılığı, maliyetler ve CPM’ler
  12. Pazarlama: ticari fuarlar, eğitim ve ticari reklamlar
  13. Pazarlama: Satış konuşması, telefon görüşmesi ve psikoloji
  14. Pazarlama: promosyonlar, indirimler ve özel teklifler
  15. Pazarlama: Sosyal Medya ve Online Reklamcılık
  16. E-iş: Şirket içinde elektronik ticaret
  17. İşbirlikleri: İşbirliği ilkesi
  18. Finansal planlama: sermaye ve finansman

Genel bakışa dönmek için buraya tıklayın: