Müşteri memnuniyetini artırın: Yeni Müşteriler ve Düzenli Müşteriler – Serbest Meslek Bölüm 4

Müşteri memnuniyetini artırın – Müşterilerinizin üründen memnun kalmasını nasıl sağlayabilirsiniz? Tekrar alıcı ve/veya kullanıcı olmalarını sağlamak için onları sonraki hizmetlerden de nasıl mutlu edebilirsiniz? Bu sizi şuraya geri götürecek: Bir iş kurmak.

Müşteri memnuniyetini artırın: Yeni müşteriler ve düzenli müşteriler

Burada temel olarak iki alan arasında ayrım yapabilirsiniz: hizmetlerin oluşturulması ve ürünlerin oluşturulması. Öncelikle müşterileri ürünlerle nasıl mutlu edebileceğinize bakalım.

Ürünler: Kalite, tasarım ve güvenilirlik

Prensip olarak, ürünleri üç kategoriye ayırabilirsiniz. Düşük fiyat seviyesindeki ürünler, orta fiyat seviyesindeki ürünler ve yüksek fiyat seviyesindeki ürünler. Buna bağlı olarak müşterilerin talep ve istekleri ile gereksinimleri farklılık göstermektedir. Düşük fiyatlı ürünler söz konusu olduğunda, tasarım ve malzeme elbette göz ardı edilebilir. Yüksek fiyatlı ürünlerde durum tamamen farklıdır, burada müşteri her ayrıntıya dikkat eder. Giysideki dikiş, eksik düğme, yazılımdaki filtre işlevi, uygulamalar yoluyla iyileştirme ve mücevherlerdeki değerli metallerin işlenmesi. Buna bağlı olarak, iş planınızı ayarlamanız gerekir.

Genel olarak, ürününüz ve müşteri memnuniyeti söz konusu olduğunda aşağıdaki hususlar merkezi bir rol oynamaktadır:

  1. Tasarım
  2. Daha yüksek kalite
  3. Daha iyi malzeme
  4. Modern renkler
  5. Yüksek güvenilirlik
  6. Vb.

Hizmetlerimiz: Derecelendirmeler, teslimat ve kullanılabilirlik

Hizmetler, bir yandan yoga dersi veya sosyal medya pazarlama tavsiyesi gibi ürünlerden, diğer yandan da hizmet kültüründen beslenir. İlk telefon görüşmesi ve dostça karşılamanın yanı sıra önemli soruların yanıtlanmasıyla başlar ve zamanında teslimatla sona erer. Bir de uzun vadeli müşteri hizmetleri var, örneğin sadakat puanları veya şirketin kendi sosyal medya topluluğu aracılığıyla. Yine, düşük fiyatlı ürünler ile yüksek fiyatlı ürünler arasında farklar vardır.

Düşük fiyatlı ürünlerde, ayrıntılı tavsiyeler genellikle hizmet teklifinin bir parçası değildir. Hizmetteki yüksek fiyatlı ürünlerle oldukça farklıdır, burada önceden çok fazla zaman harcanır. Bu durum, yukarıda bahsedilen sosyal medya pazarlama danışmanlığının yanı sıra, bir anlaşma yapılana ya da yapılmayana kadar genellikle günlerce zaman harcayan emlakçı için de geçerlidir.

Tüm bu hususlar iş planınızda da rol oynar, sektörünüzde standart olan nedir ve hizmetinizi özel kılan nedir?

  1. Satın alma öncesi / sonrası müşteri desteği
  2. Zamanında teslimat
  3. Vb.

Rehber Kitap: Kendi işinizi kurmak ve iş planı

Bir emlakçı olarak veya başka bir iş fikriyle kendi işinizi kurmak mı istiyorsunuz? İş planınız ve konseptiniz hakkında ipuçları vererek sizi destekliyoruz. İster tam zamanlı serbest meslek sahibi ister yarı zamanlı serbest meslek sahibi olsun: Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, hem önceden hem de operasyonel işletmede pek çok şeyi düşünmeniz gerekir. Doğru fikirden sağlık sigortasına kadar – kendi işinizi kurmak istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerekir?

Girişimciler için herhangi bir eğitim veya ileri eğitim bulunmamaktadır. Ya genel müdürsünüzdür ya da değilsinizdir. Her zaman önemli olan kendi hırsınızdır, çünkü her gün gelişmenin tek yolu budur.

Bir bakışta konular:

  1. İş planı
  2. Kurucu ve kurucu ekip
  3. Ürün / Hizmet: USP
  4. Müşteri memnuniyetini artırın
  5. Pazara genel bakış: Müşteriler ve Rekabet
  6. Referans müşteriler: Pozitif görüntü aktarımı
  7. Pazar analizi / doğrulama: iş fikri
  8. Yer seçimi
  9. Pazarlama Kavramı: Dağıtım
  10. Reklam: Google Reklamları, SEO, Gazete, Radyo?
  11. Pazarlama: Medya reklamcılığı, maliyetler ve CPM’ler
  12. Pazarlama: ticari fuarlar, eğitim ve ticari reklamlar
  13. Pazarlama: satış konuşması, telefon görüşmesi ve psikoloji
  14. Pazarlama: promosyonlar, indirimler ve özel teklifler
  15. Pazarlama: Sosyal Medya ve Online Reklamcılık
  16. E-iş: Şirket içinde elektronik ticaret
  17. İşbirlikleri: İşbirliği ilkesi
  18. Finansal planlama: sermaye ve finansman

Genel bakışa dönmek için buraya tıklayın: