Şirketler için vergi danışmanı: Görevler, maliyetler, vergiler, riskler, ipuçları – Bir hukuk firması bulun

İşletmeler için Vergi Danışmanı – Bu kılavuzda bir vergi danışmanıyla çalışma hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Risklerden başlayarak, işletmeniz için yanlış vergi danışmanını seçerseniz ne olur? Ayrıca iyi vergi danışmanlarının nasıl bulunacağına dair ipuçları. Ardından defter tutmaktan maaş ve ücretlere ve yıllık hesaplara kadar görevlere bir göz atın. Son olarak, işbirliğine bir bakış, görevleriniz nelerdir? Vergiler ve danışmanlar hakkında çok şey öğrendikten sonra, vergi danışmanlarının maliyetlerine ve ücret tablosuna bir göz atalım. Sonuçta, vergiler her zaman vergi danışmanına verdiğiniz bilgiler ile onun bu bilgilerle ne yaptığının bir kombinasyonudur. Almanya‘daki vergiler mi, ABD’deki vergiler mi? Büyüme sürecinde bile vergi dairesi yasal formlar, vergi sistemleri ve vergiden kaçınma konusunda rehberinizdir. Rehberimiz: Bir vergi danışmanı bulun. Deneyimlerimizden ders alın.

Key Facts -

Görevler: Vergi danışmanı ne iş yapar?

Burada vergi danışmanları konusuna ayrıntılı olarak girmeden önce, bir vergi danışmanı seçmenin içerdiği belirli görevlere, risklere, ipuçlarına ve bir vergi danışmanıyla “günlük” çalışmaya bakacağız. İlk olarak, vergi firmalarının kapsadığı temel alanlara çok genel bir bakış. Defter tutmaya ek olarak, bu aynı zamanda finansal muhasebeyi, tüm maaş bordrosu muhasebesini ve çalışanlar için maaş muhasebesini ve diğer görevleri de içerir.

Basitçe açıklamak gerekirse, bir vergi danışmanı ne yapar?

Şirketlerdeki vergi danışmanlarının 7 tipik görevi:

  1. Vergi hazırlama ve yapılandırma konusunda danışmanlık
  2. Defter tutma ve finansal muhasebe
  3. Bordro muhasebesi ve bordrolar
  4. Kâr ve Zarar Hesabı (EÜR)
  5. Vergi beyannameleri (bu konuda daha sonra çok daha fazla bilgi verilecektir)
  6. Vergi tarh bildirimlerinin denetimleri
  7. Vergi dairesi ve mahkeme karşısında temsil

Vergi danışmanlarını karşılaştırın: En büyük 3 risk

Yakınlarda iyi bir vergi danışmanı mı arıyorsunuz? Aslında, işbirliği çok yoğun olduğu için vergi danışmanı seçiminin uzun vadeli etkileri vardır.

Yoğun, düzenli işbirliği

İmzayı attıktan sonra, neredeyse her hafta hacizlerden sorgulamalara kadar mali ve vergi konularında vergi dairesine bağlısınız. Aynı durum bordrolar, peşin KDV iadeleri ve elbette vergi yapılandırmasına ilişkin sorular için de geçerlidir. Bu nedenle işbirliği, özellikle küçük şirketler, serbest meslek sahipleri ve büyümekte olan şirketler söz konusu olduğunda, birçok görevin hala yönetimin kendisi tarafından yapıldığı durumlarda yoğundur.

Dolayısıyla vergi firmalarını bir gecede değiştirmek mümkün değildir. Şirketler, düzenli ve yoğun işbirliği nedeniyle vergi danışmanları ile çok yakından iç içedir.

Aylık maliyetler Yük

Vergi danışmanları ücretsiz çalışmaz, bu nedenle işletmeniz için aylık maliyetler vardır.

  1. Ä°dare için maliyetler
  2. Çalışan başına maliyetler
  3. Konsültasyon, muayene vb. için ek masraflar.

Vergi danışmanı masrafları, bu konuda daha sonra bilgi verilecektir, bu nedenle 3 bölümden oluşmaktadır. İlk olarak, resmi ücret tablosuna göre ücretlendirilen aylık defter tutma (“Maliyetler” altında daha sonra). Sizin için bu, şirketteki cironuz ne kadar yüksekse, vergi danışmanınızın o kadar fazla ücret almasına izin verildiği anlamına gelir. Buna ek olarak, ikinci adımda çalışanlarınız için bordro muhasebesi maliyetleri vardır. Her çalışandan ayrıca ücret alınır. Üçüncü adımda defter tutma ve çalışanlar dışında kalan her şey gelir: ek sorular, incelemeler, belgeler, hatta yıllık mali tablo, bunların hepsi paraya ve zamana mal olur. Vergi danışmanınızın ve aynı zamanda çalışanların saatlik ücretleri de ay sonunda faturada yer alır.

Çok az danışmanlık hizmeti vererek para kaybetmek: eğitim ve motivasyon

Vergi danışmanı olma eğitimi nispeten hızlıdır, 2 ila 4 aylık tam zamanlı bir seminerde yaklaşık 200 saatlik bir kurs. Daha sonra bir muayene yapılır. Bu da birçok vergi danışmanının vergi yapılandırmasını değil, standartları öğrendiği anlamına gelmektedir.

Bu nedenle birçok vergi danışmanı daha çok vergi denetçisi gibidir

Hesap dağılımıyla ilgilenir, çalışanları doğru şekilde faturalandırır ve yıllık mali tabloyu doğru şekilde yürütürsünüz. Asıl soru: Bu yeterli mi? Şirkete, hedeflere ve ölçeklendirmeye bağlı olarak, bir vergi danışmanı muhtemelen daha fazlasını getirmelidir.

Tavsiye eksikliği 2 risk faktörü içerir; bir yandan eksik tavsiyeden kaynaklanan kayıplar (vergi ipuçları, yapılandırma seçenekleri) ve aynı zamanda çok fazla tavsiyeden kaynaklanan riskler (maliyet-fayda faktörü). Çünkü, öğrendiğiniz gibi, her ilave dakika ücretlendirilir. Birdenbire, aylık maliyetler artık 400 avro, 500 avro veya 800 avro değil, birçok istişare ve çalışma yolu (çalışanlar tarafından muayenelere kadar belgelerin tedarik edilmesi ve istişare süresinin kendisi) nedeniyle aniden 4.200 avro cari ayın faturasında yer alıyor.

Özellikle başlangıç aşamasındaki şirketler için, eğer vergi firması kesinlikle saygın değilse, bu bir maliyet tuzağı olabilir. Sahiplerin ve yöneticilerin bu hatayı fark etmesi yıllar alabilir – dediğim gibi, küçük işletmelerden bahsediyoruz. O zamana kadar maliyetler çoktan patlamıştır.

Vergi ödemek kar kaybetmek demektir

Zaten biliyor muydunuz? Birçok şirket için:

Vergiler şirketteki en büyük maliyet faktörüdür

Bu arada, aslında en büyük aylık maliyet faktörünüz nedir (5/6 rakamlı ciro aralığına geldiğinizde)? Kira mı? Personel mi? Şirketlerin çoğu için vergiler, işletme vergisi, sermaye kazancı vergisi vb. açısından aslında en büyük maliyet faktörüdür. Buna göre, vergi danışmanının tavsiyesinin kalitesi de çok fark yaratır.

Aşağıdaki hesaplama örneği, fazla ödenen vergiler ve takip maliyetleri yoluyla da maliyetlerin nasıl arttığını göstermeyi amaçlamaktadır, çünkü kayıp para daha fazla para üretmek için yeniden yatırılamaz.

Hesaplama örneği: maliyetler ve yeniden yatırım eksikliği

Tavsiye eksikliği nedeniyle halihazırda 200 avroluk ek kayıp, yılda 2.400 avroya ulaşıyor. Çok fazla vergiden kaynaklanan kayıplara ek olarak, vergi danışmanının masrafları da vardır (danışmanlık için ek hizmetler). Ayda 1 saat bile olsa, diyelim ki 120 avroluk bir oranla, yine 1.440 avroya ulaşırsınız. Yeniden yatırılamayan aylık 320 avro, bu da daha fazla takip maliyeti anlamına geliyor: Başlangıçta yatırım için paranız yok. Kaybedilen her bir Avro akıllıca yatırımlarla ikiye katlanamaz.

İşin iyi olmadığını 3, 4 yıl sonra fark etseniz bile, daha sonra hangi faturanın haklı, hangisinin haksız olduğunu nasıl kontrol edeceksiniz? Bu yüzden vergi danışmanlarınızı değiştirin.

Eğer bir vergi danışmanı tutmak istiyorsanız bunu aklınızda bulundurun.

En büyük 3 riskin kontrol listesi

3 riskin bir kez daha özetlenmesi:

  • Yoğun, düzenli işbirliği; değişim için taahhüt ve zaman
  • Aylık ve ek masrafların tutarı
  • Uzun vadede: yetersiz tavsiye kalitesi/miktarı nedeniyle para kaybetmek (çok fazla vergi ödemek, artı vergi danışmanı masrafları, yeniden yatırım eksikliği).

Gelecek için unutmayın, vergi planlaması çoğu zaman sizin elinizde!

Bir vergi danışmanı bulun: En iyi 3 ipucu

Bir vergi danışmanı seçmenin tehlikelerinden sonra, şimdi doğrudan iyi bir vergi danışmanının nasıl bulunacağına ilişkin ipuçlarına geçelim.

Google & Co. arama sonuçlarındaki reklamlar

Her şeyden önce, en önemli ipucu: Reklama tıklamayın! İnternette Berlin-Mitte, Köln veya Hamburg’da bir vergi danışmanı arıyorsunuz ve insanların %92’sinin yaptığı gibi, isteğinizi popüler arama motorlarından birine yazıyorsunuz.

Arama motorlarında ilk sıralarda her zaman arama sonuçları olarak gizlenmiş ücretli reklamlar yer alır. Bunun tek göstergesi, bazen “Sponsorlu” da olabilen küçük “Reklam” kelimesidir. Bu reklam slotları son derece popüler! Neden? Neredeyse her tıklama burada. Deneyimlerime göre, doğrudan arama sonuçlarının ikinci sayfasına gidin, burada daha az reklam bulacaksınız ve ayrıca pazarlamaya çok para harcayan şirketler veya vergi daireleri değil.

Sonuçta, pazarlama bütçeleri için parayı kim ödüyor? Siz, vergi danışmanının müşterisi.

Çevrimiçi portallar hakkında yorumlar

Arama motorlarının yanı sıra, karşılaştırma portalları, çevrimiçi dergiler ve öneriler için diğer çevrimiçi kaynaklar da popülerdir. Burada niteliksel ve niceliksel olarak anlamlı görüşler aradığınızdan emin olun. Bu nedenle inceleme sayısını karşılaştırın, çünkü yalnızca bir inceleme anlamlı değildir, hatta bazen satın alınır.

  • 5-10’dan fazla yorum
  • Anlamlı içeriğe sahip değerlendirmeler

Deneyimli serbest meslek sahiplerinden tavsiyeler

Başka girişimciler tanıyorsanız, onların deneyimlerine ve görüşlerine güvenin.

Bu kişilerin özel şahıslar değil, girişimciler olması önemlidir. Sonuçta, şirketler için vergi danışmanlığı konusu, özel şahıslar ve onların maaş veya ücretlerinden farklıdır. Ancak, irtibat kişisinin bir süredir vergi danışmanıyla çalıştığını da unutmayın, ideal olarak deneyim üç veya dört yıldan uzun olmalıdır. Kendi işini yeni kurmuş ve sadece birkaç aydır bir vergi şirketinde çalışan girişimci arkadaşlara sorarsanız, deneyimleri çok kısa süreli olabilir.

Bu nedenle, beş ya da on yıldan uzun bir süredir başarılı bir iş yürüten kişilerden alınan vergi danışmanı tavsiyeleri en iyisidir.

Bu 3 küçük ipucu kulağa basit geliyor, ancak bölgenizde iyi bir vergi danışmanı bulmak için çok etkilidirler. Saygın, gereksiz maliyetlere (pazarlama) girmeyen ve sağlam iş yapan firmalar. Bu 3 basit ipucunu tekrar özetleyelim.

Kontrol Listesi: Yakın çevredeki vergi danışmanı, 3 ipucu

3 Sahadan ipuçları, bir vergi danışmanı bulun:

  1. Arama sonuçlarındaki ilana tıklamayın (doğrudan 2. sayfaya gidin)
  2. Çevrimiçi portallarda değerlendirme (5’ten fazla görüş)
  3. Başarılı girişimcilerin deneyimleri ve tavsiyeleri

Artık bir vergi danışmanına bağlı olmanın riskleri ve tehlikeleri hakkında çok şey öğrendiğinize ve aynı zamanda çevrimiçi de dahil olmak üzere iyi bir vergi danışmanının nasıl bulunacağına dair ipuçları öğrendiğinize göre, vergi danışmanınızın işletmeniz için gerçekleştirdiği daha spesifik görevlere geçelim.

Görevler: Vergi yapılandırması, vergi beyannameleri, ücretler, bilanço & co.

İyi bir vergi danışmanı bulduysanız, bundan sonra esas olarak bu konularla ilgilidir:

  • Vergi hazırlama ve yapılandırma konusunda danışmanlık
  • Vergi beyannameleri (aylık dosyalamalar ve yıllık değerlendirmeler)
  • Çalışanlar için maaş ve ücretler
  • Yıllık hesaplar

Vergi hazırlama ve yapılandırma konusunda danışmanlık

Gelecekte bir restoran işletmek istiyorsanız, iki veya üç çalışanı olan küçük bir işletme, o zaman aylık mali tablolar, yıllık bilançolar sizin için her şey ve her şeydir. Ancak bir şirket olarak büyümek istiyorsanız, şirketiniz için doğru vergi danışmanını seçerken vergi yapılandırması veya vergiden kaçınma en önemli faktörlerden biridir.

Vergi danışmanlarının temel bilgilerin yanı sıra yeni vergi mevzuatını ve hepsinden önemlisi vergiden kaçınma yollarını bilmeleri gerekir.

Bu noktada vergiden kaçınma konusuna çok derinlemesine girmek istemiyoruz. Ne de olsa bunun için uzmanlar var! Ancak, daha önce de belirtildiği gibi, vergilerin şirketlerin çoğu için her ay, her yıl en büyük maliyet faktörü olduğunu vurgulamak önemlidir. Daha da iyisi var:

Vergiler için harcanmayan her euro sizin tarafınızdan yeniden yatırıma dönüştürülebilir ve böylece sizin için daha fazla getiri sağlar.

Ancak büyüme sürecinde şirketlerin yasal formlarında da değişiklikler olmaktadır. Olası bir sıralamaya bakıldığında, şirketin bu gelişimi aşağıdaki aşamaları içerebilir:

Vergi danışmanları ayrıca şirketlerin yasal yapılarını değiştirmelerine de yardımcı olurlar. Vergi yapılandırmasının, şirkete ve faaliyetlerine bağlı olarak her biri ayrı ayrı etkili olan pek çok yönü vardır. Vergi danışmanı bulmak için üç pratik ipucu (yukarıda) ile, bu tür vergi dairelerini herhangi bir şehirde, hatta bölgenizde bile bulabilirsiniz.

Bununla birlikte, günlük hayatta, şirketler için vergi danışmanının görevleri tavsiye sağlamak değil, vergi konularının işlenmesinde yatmaktadır.

Vergi konularının işlenmesi

Şimdi bir vergi danışmanının işinin ana özüne geliyoruz, basitçe söylemek gerekirse: muhasebe. Vergi konularının işlenmesi hemen hemen her vergi dairesinin olağan standart görevidir. Bunu yaparken, hukuk firmaları bir önceki ayı değerlendirir. Tüm sorular açıklığa kavuşturulduktan sonra, ön beyannameler, değerlendirmeler, ücretler ve diğer bilgiler doğrudan vergi dairesine gönderilir.

Her ay vergi beyannameleri geliyor. Şirketin yapısına bağlı olarak, bunlar arasında ücret vergisi beyannamesi, sermaye kazancı vergisi beyannamesi ve şirketlerin çoğu için ciro vergisi için standart avans beyannamesi yer alır.

Ardından her yıl, iş modeline ve yapısına bağlı olarak çeşitli vergi beyannamelerinin hazırlanması gelir. Yıllık mali tabloların tipik standartları, örneğin gelir vergisi beyannamesi, kurumlar vergisi beyannamesi ve ticari vergi beyannamelerini içerir ve bu da sizi gerçekleştirmeye götürür: Vergiler şirketteki en büyük maliyet faktörüdür!

Bundan sonra vergi dairesi bilançoları hazırlar. Bilançolar yıllık değerlendirmelerdir; sadece vergi dairesine değil, aynı zamanda Federal Gazeteye de gönderilirler. Burada, bir şahıs şirketi, GbR veya benzeri olmadığınız sürece şirketinizin bilançosu herkes tarafından görülebilir.

Kontrol Listesi: 6 Görev Alanı

Vergi konularının işlenişini bir kez daha özetleyelim:

  1. Bordro muhasebesi
  2. Vergi beyannameleri / buna ücret vergisi beyannamesi, sermaye kazancı vergisi beyannamesi ve peşin KDV beyannamesi dahildir
  3. Vergi beyannamelerinin hazırlanması / gelir vergisi beyannameleri, kurumlar vergisi beyannameleri, ticaret vergisi beyannameleri, yıllık KDV beyannamelerinin yanı sıra veraset vergisi beyannameleri ve ayrıca varlıklı bireyler için hediye vergisi beyannameleri
  4. Defter tutma / bu, defter tutmanın kurulmasını, hesap planının oluşturulmasını, defter tutmanın kendisini ve aynı zamanda makbuzların hesap atamasını içerir
  5. Mali tabloların hazırlanması / basit gelir tablosu, açılış bilançosu, yıllık mali tablolar, ara dönem mali tablolar, tasfiye bilançosu ve ilgili açıklayıcı raporları içerir
  6. Uygulamalar

Bütünlük adına, vergi danışmanları Hessen elbette sadece işletmeyi kurmaya değil, aynı zamanda bir şeyler ters gittiğinde onu tasfiye etmeye de yardımcı olur.

İflas durumunda yardım

Bütünlüğü sağlamak adına, burada vergi danışmanları tarafından da sağlanan iflas yardımına bir atıfta bulunulmaktadır. Şirketler başarısız olur ve buna bağlı olarak tasfiyeyi devralacak insanlara ihtiyaç duyulur. Buna göre, bir vergi danışmanının görevleri arasında iflas durumunda yardım da yer almaktadır.

Konu hakkında daha fazlasını buradan okuyabilirsiniz:

Bir vergi danışmanı tutmam gerekir mi?

Hayır, hangi türünü seçmiş olursanız olun, bir vergi danışmanı tutmak zorunlu değildir.

Vergi danışmanı ile işbirliği: Görevleriniz

Artık bir vergi danışmanının görevleri, çeşitli mali tablolar, aylık kayıtlar ve yıllık bilançolar hakkında çok şey öğrendiniz. Peki bir vergi danışmanıyla çalışmak pratikte neye benziyor?

Pratik deneyim: kimin için yararlı?

Öncelikle, aşağıdaki deneyimler kimler için yararlıdır? Aşağıdaki işbirliği alanları daha çok tek tüccarlar, UG’ler (haftungsbeschränkt), GmbH’ler ve 10 çalışanın altındaki kişiler için geçerlidir. 10 çalışanın altındaki tüm şirketler küçük işletme olarak kabul edilir. Sonra KOBİ’lerle (küçük ve orta ölçekli işletmeler) başlıyor, 10 ila 250 çalışanı var. Burada, elbette, işinizi kurduğunuz zamankinden tamamen farklı bir vergi pozisyonundasınız.

Bu alan açıkça vergi yapılandırması ile ilgili değil, hukuk bürosu ile günlük işbirliği ile ilgilidir. Ücretlerden, sağlık sigortası şirketleri için muhasebeleri ve hesaplamaları, aylık ciro vergisi avans beyannamesi, ticaret vergisi ve her zaman yolunuza çıkacak olan yıllık mali tablo. Bu arada, yıllık hesaplar arızi masraflara dahil değildir, ancak yukarıda kısaca açıklandığı gibi vergi danışmanı tarafından ekstra ücretlendirilir. Ama bu konuya birazdan değineceğim.

Eğer 10, belki de 20 çalışanın altında kalan bir işletmeye sahipseniz veya bu işletmeyi kuruyorsanız, vergi danışmanınızla çalışırken karşılaşacağınız standart süreçler bunlardır. Aşağıdaki bölüm size genel bir bakış sağlayacaktır!

Ücretler, kayıt, sağlık sigortası vb: Harç ve son ödeme tarihi

Bir şirketteki en önemli şey:

İyi takım çalışması!

İyi sonuçlar ancak iyi, yani motive ve eğitimli çalışanlarla garanti edilir, bu şirketlerin %99’u için geçerlidir. Sahipleri “tuhaf karakterler” olsa bile, çalışanlar her şeyden önce gelir! Buna göre, ücretler, vergi danışmanına zaman kaydı ve sağlık sigortasının hesaplanması, vergi danışmanına verdiğiniz bilgiler ile onun bu bilgilerden ne çıkardığı arasında her zaman bir etkileşim olan bir görevdir.

Göreviniz nedir?

Ücret verilerinin her ayın 15’ine kadar zamanında hazır olmasını sağlamalısınız

Şirketteki tüm çalışanların sabit bir çalışma saati sayısı yoktur. Bu nedenle, bazıları şimdi kendilerine şu soruyu soracaktır: XY çalışanının tam olarak kaç saat çalışacağını nasıl bilebilirim? Saatler esnek ise, saat sayısını tahmin etmeniz gerekir. Bir sonraki ay, devamsızlıklar tekrar telafi edilecektir.

Bir maliyet faktörü olarak sağlık sigortası – Kısa bir değerlendirme

Ancak sağlık sigortası da kurucular tarafından genellikle göz ardı edilen büyük bir maliyet faktörüdür. Yalnızca çalışan başına aylık 800 ila 1500 avro maliyet hesaplayın. Yıl üzerinden hesaplandığında bu, tahmin ve hesaplama yaparken kolayca gözden kaçan bir faktördür, çünkü sağlık sigortası ödenen maaşın bir parçası değildir, ayrıca tahsil edilir. Sadece aylık 800 avro, yıllık 9.600 avroluk bir maliyet faktörüdür. Başlangıç sermayesi olarak 25.000 Euro ile bir limited şirket kuran herkes hızla kritik bir noktaya ulaşır.

İşte küçük bir örnek:

  • Maaş (transfer): 1,500 €
  • Sağlık sigortası: 700 €
  • Uzlaşma vergi danışmanı: 15 €
  • Toplam maliyet: 2,225 €
  • Bilinçsiz maliyetler: + %32,6

Zihinsel 1.500 avro ile gerçekte ödenen 2.225 avro arasındaki fark tam 725 avro veya +%32,6’dır. Bu nedenle, ücret ve maaş maliyetinin sonuçta yalnızca çalışana yapılan fiili ödemeyi değil, aynı zamanda her bir çalışan için ek olarak ödenmesi gereken sağlık sigortası ve ücret maliyetlerini de içerdiğini her zaman unutmayın.

Bu hesaplama hatası her bir çalışanla birlikte artmaktadır. Örneğin, işin başında bir yatırım veya kredi yoluyla 5 çalışan işe alırsanız ve sağlık sigortası ve maaş bordrosu maliyetlerini hesaba katmazsanız, hesaplama örneğinde aylık 3.575 Euro açığınız olacaktır. Kredi veya 50.000 avroluk bir yatırımla 5 çalışan büyük bir maliyet faktörüdür. 6 aylık bir sürenin ardından, (aklınızda olmayan) ani, sözde kayıp 21.450 Euro tutarındadır.

Finans, iş başarısızlığının bir numaralı nedenidir.

İşte bu yüzden önemlidir: Vergi ve harçlarla kendiniz ilgilenmelisiniz.

İşi (sadece) vergi danışmanınıza bırakmayın!

Ancak çalışanlar için vergi danışmanı tarafından iletilmesi gereken potansiyel tasarruflar da vardır. Örneğin, çalışanlar için özel hizmetler sunuluyorsa, örneğin işe gitmek için çalışanın kendisi tarafından satın alınması gereken tren biletlerinin masraflarının üstlenilmesi gibi. İyi bir vergi dairesi tarafından dikkate alınması gereken birçok husus vardır.

Ücret verilerini cari ayın 15’ine kadar zamanında göndermeniz önemlidir. Sabit çalışma saatleri olmayan çalışanlar için beklenen çalışma süresi tahmin edilmelidir.

  • Ücret verilerinin ayın 15’ine kadar sunulması
  • Gerçek ve tahmini çalışma saatlerinin sunulması (çalışan türüne bağlı olarak)

Aylık vergiler: KDV, ticaret vergisi vb.

Ancak, çalışanların ücretlerinin yanı sıra, sizin ve vergi danışmanınızın ilgilenmesi gereken çok daha fazla şey vardır.

Düzenli görevler arasında aylık vergi (ön) kayıtları da yer almaktadır. Burada öncelikle ciro verg isine ve GmbH (limited şirket) veya AG (halka açık limited şirket) gibi normal şirketler söz konusu olduğunda ticaret vergisine odaklanılmaktadır.

İş hayatınızda neredeyse her gün rol oynayan sürekli bir faktör varsa, o da muhasebedir. Satın alımlardan gelen makbuzlar, tedarikçilerden gelen faturalar, müşteriler için giden faturalar olsun, tüm hesap faaliyetleri titizlikle kaydedilir, belgelenir ve muhasebede arşivlenir.

Muhasebede altın kural

Henüz konuyla herhangi bir teması olmayanlar için oldukça basit bir şekilde açıklanmıştır:

Her rezervasyon bir kupon

Bu, muhasebedeki klasik altın kuraldır. Bu, ister fiziksel nakit ister dijital işlemlerle olsun, her bir işlemin bir makbuzla gerekçelendirilmesi gerektiği anlamına gelir. Gelen bir ödeme, giden bir ödeme veya sadece hesaptan hesaba bir hareket olup olmadığına bağlı olarak.

  • Gelen faturalar
  • Giden faturalar
  • Hesaptan hesaba
  • Diğer ilgi alanları

Günümüzde defter tutmanın büyük bir kısmı dijital sistemler, muhasebe yazılımları aracılığıyla yapılmaktadır. Geçmişte hala klasik klasörler vardı, basitçe söylemek gerekirse, her ayın bir klasörü vardı. Burada, hesap ekstreleri dosyalanır ve her bir hesap sayfasının arkasında makbuzlar toplu olarak dosyalanır. Bu sayede, örneğin en önemli aktörlerden biri olan vergi dairesi için tüm işlemler şeffaf bir şekilde izlenebilir hale gelir. Ancak, şirketinizle ilgili temel rakamları elde etmenin tek yolu olduğundan, temiz ve düzenli defter tutma kendiniz için de çok önemlidir.

Geçmişte defter tutma: kronolojik sırayla klasörler, banka ekstreleri ve faturalar.

Basit bir ifadeyle, bu zaten normal işletmelerde devam eden muhasebe işlemlerinin birçoğuydu.

Aylık muhasebe, en geç bir sonraki ayın 10’una kadar vergi dairesine sunulmalıdır.

Buna göre, mali muhasebenizi doğrudan ay başında (1., 2., 3.) hazır olacak şekilde planlamalısınız. Bu şekilde, vergi dairenizin bunları işlemek için yeterli zamanı olur ve sizin de zaman baskısı olmadan soruları yanıtlamak için zamanınız olur.

İpucu! Defter tutmakta gecikirseniz, vergi danışmanınız veya vergi dairesi ile iletişime geçin – iletişim tüm vergi konularında çok ama çok etkili bir araçtır.

Yeterli ciro elde edilir edilmez, işletme vergisi de siz ve vergi danışmanınız için bir sorun haline gelir. Ticaret vergisi vergi dairesi tarafından otomatik olarak hesaplanır. Küçük şirketler bunu yıl sonunda öder, ilgili ciroya ve geçmişe sahip şirketler aylık olarak, tabiri caizse peşin öder, böylece yıl sonunda şirket büyük bir vergi faturasıyla karşı karşıya kalmaz.

Bir kez daha, en önemli görevler özetlenmiştir:

  • Her rezervasyon bir kupon
  • Neredeyse 1 takvim ayı ekonomik olarak birlikte muhasebe
  • En geç bir sonraki ayın 10’una kadar teslim (vergi dairesi)

Katma değer vergisi düzenlemeleri: Yerli ve yabancı

Yurtiçinde hesaplamaları düzenlemek hala kolay, yurtdışına çıkar çıkmaz birçok kişinin kafasında büyük soru işaretleri var. Dürüst olmak gerekirse, kendi deneyimlerime göre, bu konuyla ilk kez karşılaştığımda kafam patladı. Vergi danışmanından aldığım tek şey 15 dakikalık bir açıklamaydı. Basit sorum: KDV’yi ne zaman almalıyım, ne zaman almamalıyım?

İpucu! Bu sorudan bir vergi danışmanının işleri kolayca açıklayıp açıklayamayacağını hemen anlayabilirsiniz. Eğer birisi size “AB ortak işlemleri…” hakkında uzun monologlar anlatmaya başlarsa, onu işe almayın. – onu işe almayın.

İşte yerli ve yabancı faturalar için KDV kurallarının basit cevabı.

İşletmeler arası işlemler için (Almanya’da):

  • Almanya’da faturalama ve fatura alıcısı: KDV
  • Fatura alıcısı yurt dışında bulunuyorsa (AB Schengen bölgesi): KDV yok
  • Fatura alıcısı üçüncü bir ülkede (AB dışında) bulunuyorsa: KDV yok

Birkaç özel düzenleme bulunmaktadır:

  • Özel müşteriler (B2C) her zaman satış vergisi öder (özel şahıslar için KDV)
  • Küçük işletme yönetmeliği kapsamındaki şirketler KDV’den muaftır

Bütünlük adına, şu anda (2021/06 itibariyle) Avrupa Birliği’ne veya daha doğrusu Schengen bölgesine ait olan Avrupa ülkelerinin bir listesini burada bulabilirsiniz.

  • Schengen Devletleri: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Ä°zlanda, Ä°talya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Ä°spanya, Ä°sveç ve Ä°sviçre.

Kaynak: Federal Dışişleri Bakanlığı, Schengen Ülkeleri Maddesi

Yıllık vergiler: Yıllık mali tablo ve KDV beyannamesi örneği

Yıl sonunda, yasal forma ve şirket yapısına bağlı olarak, mali tablolar vergi dairesine gönderilir. Neredeyse tüm şirketler için bu, örneğin ciro vergisi beyannamesini içerir (ciro vergisinden muaf olan küçük işletmeler hariç [Ust.]). Ciro vergisi beyannamesi, ciro vergisi ile ilgili tüm vergi işlemlerini neredeyse özetler.

Aylık ciro vergisi için bahşiş! Özellikle KDV, aylık olarak güvenli bir şekilde ödenmesi gereken önemli bir kalemdir. Birçok faturada manevra alanı vardır, vergi dairesinde yoktur. Fatura ödemek için kullanmayın.

KDV ödenmezse, işletme hesabına el konulur. Başlangıçta yalnızca bir işletme hesabınız varsa, hızlı bir şekilde ödeme zorlukları yaşarsınız. Çünkü, tutar temizlenene kadar, artık hesaba erişiminiz yoktur. Bu nedenle, çok önemli: aylık defter tutma ve ciro vergisinin yıllık kapanışı.

KDV beyannamesi vergi dairesi tarafından hazırlanır. Buna ek olarak, tüm şirketler için zorunlu olan yıllık mali tablolar vardır.

Yıllık mali tablo da önemlidir. Her şeyi bir kez daha net bir şekilde özetliyor. Sizin ve çalışanlarınızın muhasebe alanında hala birçok görevi olsa da, yıllık mali tablo neredeyse tamamen vergi danışmanı tarafından hazırlanır. Önceden bireysel işlemler hakkında yalnızca birkaç soruyu yanıtlamanız gerekebilir. Yıllık hesaplar vergi danışmanı tarafından hazırlandıktan sonra, bir değerlendirme alırsınız ve bunu imzalamanız gerekir. İbraz genellikle yılın başında gerçekleşmez, ancak en geç son ibraz tarihinden önce, zamanında, vergi açısından verimli olur.

Eksiksiz olması için: Küçük işletmeler ve serbest çalışanlar genellikle kısa bir EÜR (gelir fazlası hesabı) hazırlar.

Yıllık hesaplar: Ä°çerik

Daha sonra yıllık hesaplarda aşağıdaki bilgileri bulacaksınız:

  • Bilanço
  • Kâr ve zarar hesabı
  • Ekler
  • Yönetim Raporu
  • Özkaynak değişim tablosu; bölümlere göre raporlama (sadece konsolide finansal tablolarla bağlantılı olarak)

Son tarih: Kendi kendine hazırlık / vergi danışmanı

Yıllık mali beyanname ne zaman sunulmalıdır? Yıllık mali tabloların vergi dairesine sunulması için son tarih şu anda 31 Temmuz’dur. Eğer bir vergi danışmanı tarafından destekleniyorsanız, son başvuru tarihi önemli ölçüde uzar ve bir sonraki yılın 28 veya 29 Şubat tarihine kadar uzatılır.

  • Kendi üretimimiz: 31.07.
  • Vergi danışmanı tarafından hazırlanması: 28 veya 29.02. (bir sonraki yıl)

Maliyetler: Bir vergi danışmanının maliyeti nedir?

Bir vergi danışmanının maliyeti nedir? Bu soruya ancak kısmen cevap verilebilir. Vergi danışmanları ücret tablosuna göre ücret alırlar, ancak burada da manevra alanları vardır. Ücret tablosu yalnızca standart hizmetleri, yani aylık defter tutmayı kapsamaktadır. Yıllık hesaplar bile ekstra ücrete tabidir. Görüşmenin her dakikası ekstra ücrete tabidir. Ne zaman belge, kayıt veya rakam alsanız, bu ekstra maliyete neden olur.

İlk ve kabaca bir genel bakış için bu basitleştirilmiş ücret tablosu size yardımcı olacaktır. Vergi danışmanlarının şirketin cirosuna göre ücret aldığını açıkça belirtmelidir. Elbette, bu ücret düzenlemesinde de belirli bir hareket alanınız var, ancak ücret tablosu oryantasyon için iyidir.

Ücret tablosu

Bu, 100.000 avroluk bir ciro için bir vergi danışmanının bilançolar, EÜR, gelir vergisi beyannameleri & Co. için maliyetidir.

Kaynak: fivmagazine.de, vergi danışmanı maliyetleri

Konu Asgari ücret Orta ücret Maksimum ücret
Bilanço 10/10
311,-
25/10
778,-
40/10
1244,-
Ekler 2/10
62,-
7/10
218,-
12/10
373,-
EÜR 5/10
156,-
12.5/10
389,-
20/10
622,-
Gelir vergisi beyannamesi 1/10
142,-
3.5/10
498,-
6/10
853,-
Ayrı belirleme 1/10
142,-
3/10
427,-
5/10
711,-
Kurumlar vergisi beyannamesi 1/10
142,-
3/10
427,-
5/10
711,-
Ticari vergi beyannamesi 1/10
142,-
3.5/10
498,-
6/10
853,-
KDV iadesi 1/10
142,-
4.5/10
640,-
8/10
1138,-
Kira geliri 1/20
71,-
6.5/20
462,-
12/20
853,-
Gelir Sermaye varlıkları 1/20
71,-
6.5/20
462,-
12/20
853,-
Gelir Emekliliği 1/20
71,-
6.5/20
462,-
12/20
853,-
Muhasebe 2/10
379,-
7/10
1327,-
12/10
2275,-
Bordro muhasebesi (çalışan başına) 15/MA
75,-
20/MA
100,-
25/MA
125,-
Zaman ücreti (saat başına) -300 -500 -700

Son olarak, henüz vergi danışmanlarıyla herhangi bir deneyiminiz olmadıysa, kurucuların sahip olduğu birkaç tipik soru ve cevabımız var.

Sorular ve cevaplar: Vergi danışmanı

Her yıl on binlerce işletme kuruluyor. Restoran, moda butiği, medya ajansı, uygulama veya çevrimiçi platform. Hepsinin soruları var, emlak sektöründeki kurucuların bile. “İyi bir vergi danışmanını nerede bulabilirim?” sorusundan başlayarak

İyi bir vergi danışmanını nerede bulabilirim? Listeler

Yukarıda açıklandığı gibi, iyi ve saygın bir vergi danışmanı bulmaya yardımcı olacak başlıca 3 ipucu vardır. Genellikle en iyi tavsiyeleri, yıllardır aktif olan ve iyi bir ticari anlayışa sahip olan tanınmış girişimcilerden alırsınız. Eğer bir vergi danışmanından uzun bir süre boyunca memnun kalmışlarsa, o zaman muhtemelen sizin işletmeniz için de bir tavsiye olacaktır.

Yüklenicilerle doğrudan temasınız yoksa, aramanıza internetten başlamalısınız, yine iki iyi ipucu var. İlk olarak, arama sonuçlarındaki reklamlara tıklamayın ve ikinci olarak, yorumları okuyun ve şirketin sadece 1, 2 veya 3 yorumu değil, ideal olarak şehrin büyüklüğüne bağlı olarak 10, 20 hatta 30 yorumu olduğundan emin olun.

Bir vergi danışmanı bulun! 3 İpuçları özetlenmiştir:

  • Arama sonuçlarındaki ilana tıklamayın (doğrudan 2. sayfaya gidin)
  • Çevrimiçi portallarda değerlendirme (5’ten fazla görüş)
  • Başarılı girişimcilerin deneyimleri ve tavsiyeleri

Şimdi doğrudan öneriler istiyorsanız, daha fazlasını buradan okuyun! Bavyera, Kuzey Ren-Vestfalya’dan Berlin ve Hamburg’a kadar iyi vergi danışmanı önerileri. 30’dan fazla şehir ve hepsi ücretsiz:

Bir vergi danışmanının maliyeti ne kadar olmalıdır? Karşılaştırma teklifleri

Vergi danışmanı maliyetlerinin en önemli yönlerini yukarıda zaten açıklamıştık.

Henüz bir vergi danışmanınız yoksa ve şu anda arayış içindeyseniz, diğer hizmet sağlayıcılarla yaptığınız gibi devam etmeli ve karşılaştırmalı teklifler almalısınız. Bu şekilde maliyetleri tahmin edebilir ve diğer vergi danışmanlarıyla karşılaştırabilirsiniz. Örneğin, vergi danışmanı bulmak için 3 ipucunu kullanarak şehrinizde birkaç iyi adres bulduysanız, her birinden bir fiyat teklifi alın. Bu, en iyi danışmanı bulmanıza yardımcı olacaktır.

Vergi danışmanı İngilizce’de ne anlama geliyor?

İngilizce’de vergi danışmanı “tax consultant” olarak adlandırılır.

Bir vergi danışmanı ile gelir vergisi beyannamesi ne kadara mal olur?

Para kazanan herkes gelir vergisi ödemek zorundadır (vergiden muaf ödenek hariç). Kurucuların sorduğu ilk sorulardan biri şudur: Vergi danışmanında bir gelir vergisi beyannamesinin maliyeti nedir? Yukarıda ücretler tablosunda görüldüğü gibi, bir gelir vergisi beyannamesinin maliyeti 142 ila 853 avro arasındadır.

Konu Asgari ücret Orta ücret Maksimum ücret
Gelir vergisi beyannamesi 1/10
142,-
3.5/10
498,-
6/10
853,-

Bir vergi danışmanı ne zaman faydalı olur?

Bu da bizi şu soruya götürüyor: Vergi beyannamemi kendim yapabilir miyim? Yukarıda öğrendiğimiz gibi, bir vergi danışmanı tutmak zorunlu değildir. Bu nedenle, bir vergi danışmanının ne zaman faydalı olacağı sorusu genel bir şekilde yanıtlanamaz. Basitçe söylemek gerekirse, ticari bilginiz ve ilginiz varsa, vergi beyannamenizi kendiniz yapabilirsiniz. Ancak, örneğin vergi indirimi gibi vergi avantajlarından yararlanamama riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu nedenle en fazla küçük işletmeler ve şahıs şirketleri için tavsiye edilir. GbR, UG veya GmbH olsun, diğer tüm işletme türleri için bir vergi danışmanıyla çalışmalısınız. Son olarak, verileri vergi dairesi ile doğrulamak da iyi bir fikirdir.

Şirket kurma, yasal formlar ve vergiler

Vergiler, yasal formlar ve şirket kurmanın ilk yılları hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Bir şirket kurdu

Bir şirket kurmak – İlk şirketinizi kurmak mı istiyorsunuz? Kurucu olarak sizin için gerekenler, sermaye, hissedar sözleşmeleri, kuruluş maliyetleri, yasal formlar ve kontrol listeleri. Bu yeni başlayanlar için karmaşık gelebilir, ancak aslında oldukça basittir. Bir şirket kurma prosedürü genellikle nispeten aynıdır. Süreci sizin için burada basit adımlarla özetledim. Kendi şirketinizi nasıl kuracağınızı öğrenin. Şirketlerin tüm yasal formları ve türleri hakkındaki büyük rehberden sonra, bugün yeni başlayanlar için bir (emlak) şirketi kurmaya ayrıntılı bir şekilde bakıyoruz.

Almanya’da hukuki formlar

Almanya’da yasal formlar – Ne tür şirketler var? İlk şirketinizi kurmak istiyorsanız, yasal formu seçmek şirket kurma sürecindeki ilk adımlardan biridir. İster özel bir emlak şirketi, ister bir start-up kurmak olsun, burada sizin için Almanya’daki tüm şirket türlerini özetledim. Bu şirketler listesinde, ilgili şirket türü için açıklamalar, avantajlar, dezavantajlar, maliyetler, kontrol listeleri ve gereksinimleri içeren prosedürü bulacaksınız. Buna ek olarak, özellikle gayrimenkul sahipleri için, ekstra olarak: gayrimenkul GmbH (varlık yönetimi GmbH) ve vergi avantajlı aile vakfı. Tüm yasal formlar tek bir listede!

Almanya’da Vergiler

Almanya’da vergiler – kurumlar verg isi (KSt), gelir vergisi (ESt), sermaye kazancı vergisi (KapESt), ciro vergisi (USt), ticaret vergisi (GewSt) – kim ne ödüyor? Almanya’daki çeşitli vergi türlerine / vergi formlarına ilişkin bu genel bakışta, seçtiğiniz yasal forma bağlı olarak birey olarak sizin ve şirketiniz için ilgili vergileri bulacaksınız. Ayrıca, vergi listesinden sonra: Vergi döngüsü aylık mali tablolar, yıllık mali tablolar ve bilançolar etrafında nasıl işliyor? İlk şirketini kuran ve iyi bir vergi danışmanı arayanlar için küçük bir fikir. Hangi vergiler var? Basit açıklamalar, tanımlar, vergiler hakkında bir içgörü.

ABD’de Vergiler

ABD – ABD’de bir ev satın aldığınızda hangi vergileri ödemek zorundasınız? Aşağıda, ödemeniz gereken tüm vergi türlerinin bir listesini, ne kadar olduklarını, bunlar hakkında daha fazla bilgiyi nerede bulabileceğinizi ve ne için kullanıldıklarını bulacaksınız. İster eviniz ister tatil eviniz olsun, bir mülk satın almakla ilgili vergiler hakkında bilmeniz gereken her şey. “Transfer vergileri” nedir sorusuna cevap veriyoruz? Bir mülk satın aldığınızda emlak vergisi ne kadardır? İşte cevaplar.