Mirasçılar topluluğu – Açıkça iletişim kurun ve anlaşmaya varın

Uygulamada, mirasçılar topluluğunun nadiren aynı fikirde olduğu bilinmektedir. Ancak, gayrimenkul mirasına ilişkin anlaşmazlık ve açık ihtilaflar, sağduyulu davranarak kaçınabileceğiniz kayıplara neden olur. Emlakçılardan tavsiye alarak ve desteğimizle en iyi yolu bularak mülk üzerindeki anlaşmazlıkları önleyin. Vasiyetnamede aksi belirtilmediği takdirde, tüm ortak mirasçılar eşit hak ve yükümlülüklere sahiptir. Bu, satışın genellikle en iyi çözüm olduğu ve size mirastan elde edilen geliri tüm ortak mirasçılar arasında bölüştürme ve böylece bir miras anlaşmazlığı sorunundan kaçınma fırsatı verdiği anlamına gelir.

Miras paylaşımı mı yoksa mirasçılar topluluğu olarak ev satışı mı?

Kârlı bir satış için, mülkün satışından önce mirasçılar topluluğu olarak bir anlaşmaya varmış olmanız önemlidir. Elbette en iyi durum olan anlaşmaya, tüm ortak mirasçılar arasında karşılıklı rıza ile varılabilir. Dostane bir anlaşma ve ortak bir karar mümkün değilse, her mirasçının mirasın paylaştırılmasını talep etme ve mirastan kendi payına düşenin ödenmesini isteme hakkı vardır. Sertleşmiş cepheler söz konusu olduğunda, bu karara genellikle kısmi bir açık artırma ve tüm ortak mirasçılar için buna karşılık gelen mali kayıp eşlik eder.

Mirasçılar topluluğu – Açıkça iletişim kurun ve anlaşmaya varın

Birlikte karar vermenizi ve en iyi ihtimalle satış yapmanızı tavsiye ederiz. Evin satılmasıyla mirasçılar topluluğu, satıştan elde edilen gelirin tüm ortak mirasçılar arasında paylaştırıldığı ve ödendiği anda dağılır. Birleştirilmiş bir mirasçılar topluluğu, tapu sicilinde birden fazla malik olmadan satışı gerçekleştirebilir ve böylece daha hızlı satış yapabilir. İlgili taraflar için, mirasçılar topluluğu genellikle karar vermenin önünde bir engeldir ve bu da evin satışını geciktirebilir veya piyasa değerinin altında koşullara yol açabilir.

Mirasçılar topluluğunda açık iletişim kayıpları ve riskleri ortadan kaldırır!

Bir medeni hukuk ortaklığı olarak, mirasçılar topluluğunda bir dizi görevle karşı karşıya kalırsınız. Satmaya karar verdiğinizde, emlakçılar sizin adınıza hareket edecek ve miras kalan mülkü değerinden daha düşük bir fiyata veya ancak büyük zorluklarla satma olasılığını ortadan kaldıracaktır.

Miras konusu hakkında daha fazla bilgi:

Veraset vergisi

Birçok mirasçı için keder, sevinç ve üzüntü birbiriyle yakından bağlantılıdır. Bir ev size miras kaldığında, bu süreç her zaman acı verici, duygusal bir kayıpla bağlantılıdır. Bir süre sonra hafif bir sevinç yayılıyor ve bir ev sahibi olduğunuzu fark ediyorsunuz. Aynı zamanda vergi dairesinin sizden veraset vergisi talep edeceği ve bu tutarı ancak evi satarsanız ödeyebileceğiniz endişesi de var. Genel olarak veraset vergisinin ödenmeyeceği bir muafiyet tutarınız vardır. Bu ödeneğin miktarı, merhumla olan akrabalık derecenize bağlıdır. Eşler 500.000 avroya kadar, çocuklar ise 400.000 avroya kadar vergisiz gayrimenkul miras alabilirler. Spekülasyon vergisi ödemekten kaçınmak için, 10 yıldan daha kısa bir süre önce satın alınmışsa, miras kalan evde kendiniz yaşamak isteyip istemediğinizi düşünmelisiniz. Miras vergisiyle ilgili her şey.

Tartışıldı

Ä°deal olarak, bir mirasçılar topluluğunun mirasçıları, terekeden herhangi bir borcu hızlı bir şekilde ödeyecek ve daha sonra artanı hisselere göre dağıtarak mirasçılar topluluğunu feshedecektir. Ancak gerçek çoğu zaman böyle değildir. Mirasçılar topluluğu içindeki anlaşmazlıklar genellikle mirastan sonra yıllarca çözümsüz kalmaktadır. Böyle bir mirasçılar topluluğunun her bir üyesi, haklı bir neden olmasa bile, herhangi bir zamanda fesih talep etme hakkına sahiptir. Mirasçılar topluluğunun feshi hakkında daha fazla bilgi edinin .

Bölünme müzayedesi

Kısmi açık artırma, zorunlu satışın özel bir çeşididir ve birden fazla kişinin bir şeyin mülkiyetine sahip olduğu durumlarda kullanılır. Bu genellikle bir arsanın veya mülkün açık artırmaya çıkarılması ve elde edilen gelirin mülk sahipleri arasında paylaştırılmasını içerir. Bu durum genellikle mirası bir mülk veya arazi içeren mirasçı topluluklarında ortaya çıkar. Bir mirasçılar topluluğunda, mirasçılar tereke mülkünün mülkiyetini paylaşırlar. Bölme müzayedesi hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mirasçılar topluluğu konusundaki en önemli sorular:

Mirasçı topluluklarında sıklıkla birçok soru ortaya çıkmaktadır. Doğru vergi beyannamesinden mirasçılar topluluğunun feshine kadar, soru işaretlerine yol açan birçok ihtilaf noktası vardır.

Bölünmemiş mirasçılar topluluğu nedir?

Bölünmemiş mirasçılar topluluğu, bir merhumun tüm mirasçılarını tanımlar. Bu durum, birden fazla mirasçı olması halinde yürürlüğe girer ve böylece otomatik olarak bir mirasçılar topluluğu oluşur. Bununla birlikte, bölünmemiş mirasçılar topluluğu, miras üzerinde bir anlaşmazlığın başlamasıyla etkisini kaybeder. Ancak, bir mirasçılar topluluğunun bölünmesi zorunlu değildir.

Yasal halefiyet nedir?

Vefat eden kişi bir vasiyetname bırakmamışsa ve ölüme bağlı tasarruf geçersizse, hangi kişilerin mirasçı olacağını kanun belirler. Yasal halefiyet, ölen kişinin akrabalık derecesi ve medeni mülkiyet durumu gibi belirli özelliklere dayanmaktadır.

Miras takası ile ne kastedilmektedir?

Mirasçılar topluluğunda mirasın paylaşımı ile ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, her mirasçının mirasın paylaştırılmasını talep etme hakkı vardır. Miras daha sonra eşit parçalara bölünür. Önce miras kalan para veya benzeri menkul kıymetler, sonra da gayrimenkul ve benzeri miras kalan nesneler.

Kısmi topluluk nedir?

Kısmi mülkiyet, bir şeye ortaklaşa sahip olan birkaç kişi olarak anlaşılır. Kısmi mülkiyete ilişkin yasal düzenlemeler Alman Medeni Kanunu’nun 1008 ila 1011. maddelerinde yer almaktadır.

Mirasçılık belgesi için başvurmanın maliyeti nedir?

Mirasçılık belgesi için veraset mahkemesine başvurulabilir. Bunun için gereken masraflar mülkün değerine bağlıdır. Örneğin, bir miras 200.000 €’dan oluşuyorsa, mirasçılık belgesi 207 € tutarındadır.

Eş ne zaman mirasçı olur?

Eş, yalnızca ölen kişinin kardeşleri, büyükanne ve büyükbabaları, ebeveynleri veya onların kardeşleri yoksa miras alır. Diğer tüm durumlarda, sağ kalan eşin yasal miras hakkı terekenin belirli bir kotası ile sınırlıdır.

Torunlar miras alabilir mi?

Ölen kişinin çocukları hayattaysa, bu durum torunu yasal halefiyetin dışında bırakır (§ 1924 paragraf 2 BGB). Bu nedenle torunlar ancak kendi ebeveynleri ölmüş ve dolayısıyla mirasçılıktan çıkmışsa büyükanne ve büyükbabalarından miras alabilirler.

Tabakalaşma sözleşmesi nedir?

Bir mirasçılar topluluğunun ortak mirasçıları, bir mirasçıyı mirasçılar topluluğundan dışlamak için kendi aralarında bir anlaşmaya vardıklarında, bir tabakalaşmadan, bir tabakalaşma anlaşmasından veya bir tabakalaşma sözleşmesinden söz edilir. Bu genellikle bir ödeme ile telafi edilir.