Emlak satmak: Miras kalan ev / daire – Mirasçı olarak dikkat etmeniz gerekenler

Bir mülkü miras olarak devralmak büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirir. Mirasınız ve mülkiyetinizle ilgili bazı soruların önceden açıklığa kavuşturulması gerekir. Mülkün tek varisi sizseniz, satış konusunda bağımsız olarak karar verebilirsiniz. Satmak istemeyebilecek ortak varisler varsa durum farklıdır.

Gayrimenkul mirasında satış prosedürü nedir?

Miras, temelde geniş bir duygu ve keder yelpazesi ile ilişkilidir. Kendinizi, bir evi veya daireyi rasyonel bir şekilde değerlendiremeyeceğiniz ve satamayacağınız zor bir durumda bulursunuz. Mülkünüzü bir müşteri adına satmak için öncelikle tapu siciline yasal mal sahibi olarak kaydedilmeniz gerekir. Bu, noterden alınan vasiyetname veya veraset mahkemesinden alınan mirasçılık belgesi ile tapu siciline gitmeniz ve mülkiyetin değiştirilmesini sağlamanız gerektiği anlamına gelir.

Buna ek olarak, mülkün takyidatlardan ari olup olmadığını kontrol etmeniz ve ipotek veya başka yükümlülükler olup olmadığını öğrenmeniz son derece önemlidir. Mülkiyet durumu netleştikten ve mülkün sahibi siz olduktan sonra hazırlık aşaması başlar. Satış için gerekli tüm belgeler düzenlenir, sergi hazırlanır ve mülkün reklamı yapılır.

Ev satışı için temel atma

Evinizin satışını emlakçılara emanet ederek, satışla kendiniz ilgilenmek zorunda kalmazsınız ve satışın piyasa değeri temelinde sizin çıkarlarınız doğrultusunda gerçekleştirileceğinden emin olabilirsiniz. Satıştan önce, mülkü temizlemenizi ve böylece ev satışı için sağlam bir temel oluşturmanızı öneririz.

Miras konusu hakkında daha fazla bilgi:

Miras paylaşımı

Topluluk içinde miras kalan mülkler satış sırasında özel bir zorluk teşkil eder. Bir mirasçılar topluluğu çerçevesinde, tapu sicilinde birden fazla malik bulunmaktadır. Bu durum, potansiyel alıcıların ilgisini olumsuz etkilemekte ve satış sürecini zorlaştırmaktadır. Anlaşmayı basitleştirmek ve aynı zamanda tüm mirasçıların eşit haklara sahip olduğu açık bir kılavuz sağlamak için bir çözüm vardır. Bir mirasın tasfiyesi, açık sözleşmeye dayalı düzenlemeler temelinde gerçekleştirilen ve şekle bağlı olmayan bir mirasçılar topluluğunun çözülmesini ifade eder. Miras anlaşmasıyla ilgili her şey.

Mirasçılar topluluğu

Uygulamada, mirasçılar topluluğunun nadiren aynı fikirde olduğu bilinmektedir. Ancak, gayrimenkul mirasına ilişkin anlaşmazlık ve açık ihtilaflar, sağduyulu davranarak kaçınabileceğiniz kayıplara neden olur. Bir emlakçıdan tavsiye alarak ve destekle en iyi yolu bularak mülk üzerindeki anlaşmazlıkları önleyin. Vasiyetnamede aksi belirtilmediği takdirde, tüm ortak mirasçılar eşit hak ve yükümlülüklere sahiptir. Bu, satışın genellikle en iyi çözüm olduğu ve size mirastan elde edilen geliri tüm ortak mirasçılar arasında paylaştırma ve böylece bir miras anlaşmazlığı sorunundan kaçınma fırsatı verdiği anlamına gelir. Mirasçılar topluluğu hakkında daha fazla bilgi edinin.

Veraset vergisi

Birçok mirasçı için keder, sevinç ve üzüntü birbiriyle yakından bağlantılıdır. Bir ev size miras kaldığında, bu süreç her zaman acı verici, duygusal bir kayıpla bağlantılıdır. Bir süre sonra hafif bir sevinç yayılıyor ve bir ev sahibi olduğunuzu fark ediyorsunuz. Aynı zamanda vergi dairesinin sizden veraset vergisi talep edeceği ve bu tutarı ancak evi satarsanız ödeyebileceğiniz endişesi de var. Genel olarak veraset vergisinin ödenmeyeceği bir muafiyet tutarınız vardır. Bu ödeneğin miktarı, merhumla olan akrabalık derecenize bağlıdır. Eşler 500.000 avroya kadar, çocuklar ise 400.000 avroya kadar vergisiz gayrimenkul miras alabilirler. Spekülasyon vergisi ödemekten kaçınmak için, 10 yıldan daha kısa bir süre önce satın alınmışsa, miras kalan evde kendiniz yaşamak isteyip istemediğinizi düşünmelisiniz. Miras vergisiyle ilgili her şey.