Miras kalan daire – satış, kira veya kendi kullanımınız?

Sadece evler değil, apartman daireleri de giderek daha sık miras kalıyor. Bir dairenin mirası, çeşitli özellikleri nedeniyle evlerde olduğundan daha karmaşıktır. Bir daire varisi olarak, deneyimli emlakçıları seçmeniz de tavsiye edilir.

Mirasçı olarak duygusal ve psikolojik olarak stresli durumunuzda, daireyi satmanın ve belge almanın zorluklarıyla uğraşmak zorunda değilsiniz. Emlakçılar bu görevleri sizin adınıza üstlenir ve dairenin en kısa sürede yeni bir sahip bulmasını sağlar.

Miras kalan mülk – izlenecek en iyi yol

Mirasın kabulü ve mal sahibinin tapu siciline kaydedilmesi ile dairenin yasal sahibi siz olursunuz. Kişisel nedenlerle mi yoksa dairenin büyüklüğü ve konumu nedeniyle mi kendi başınıza taşınmayı göz ardı ediyorsunuz? Daha sonra miras kalan daireyi bir yatırım olarak kiraya verme veya satmaya karar verme seçeneğiniz vardır. Her şeyden önce, size satış fiyatının ve kat mülkiyetinin gerçek değerinin somut bir göstergesini veren piyasa değeri değerlendirmesi vardır. Ancak gerçek değeri öğrendiğinizde daha ileri prosedürler hakkında düşünmelisiniz.

Daireler söz konusu olduğunda, satış için orijinal belgelere ek olarak diğer sahiplerin iznini almanız gerekir. Daireyi satma veya kiraya verme niyetini bir mal sahipleri toplantısında görüşmek en iyisidir. Kural olarak, daireyi kullanma planının topluluk konseptine ve diğer maliklerin fikirlerine uygun olması koşuluyla, çözücü bir alıcı reddedilmeyecektir.

Miras konusu hakkında daha fazla bilgi:

Miras paylaşımı

Topluluk içinde miras kalan mülkler satış sırasında özel bir zorluk teşkil eder. Bir mirasçılar topluluğu çerçevesinde, tapu sicilinde birden fazla malik bulunmaktadır. Bu durum, potansiyel alıcıların ilgisini olumsuz etkilemekte ve satış sürecini zorlaştırmaktadır. Anlaşmayı basitleştirmek ve aynı zamanda tüm mirasçıların eşit haklara sahip olduğu açık bir kılavuz sağlamak için bir çözüm vardır. Bir mirasın tasfiyesi, açık sözleşmeye dayalı düzenlemeler temelinde gerçekleştirilen ve şekle bağlı olmayan bir mirasçılar topluluğunun çözülmesini ifade eder. Miras anlaşmasıyla ilgili her şey.

Mirasçılar topluluğu

Uygulamada, mirasçılar topluluğunun nadiren aynı fikirde olduğu bilinmektedir. Ancak, gayrimenkul mirasına ilişkin anlaşmazlık ve açık ihtilaflar, sağduyulu davranarak kaçınabileceğiniz kayıplara neden olur. Bir emlakçıdan tavsiye alarak ve destekle en iyi yolu bularak mülk üzerindeki anlaşmazlıkları önleyin. Vasiyetnamede aksi belirtilmediği takdirde, tüm ortak mirasçılar eşit hak ve yükümlülüklere sahiptir. Bu, satışın genellikle en iyi çözüm olduğu ve size mirastan elde edilen geliri tüm ortak mirasçılar arasında paylaştırma ve böylece bir miras anlaşmazlığı sorunundan kaçınma fırsatı verdiği anlamına gelir. Mirasçılar topluluğu hakkında daha fazla bilgi edinin.

Veraset vergisi

Birçok mirasçı için keder, sevinç ve üzüntü birbiriyle yakından bağlantılıdır. Bir ev size miras kaldığında, bu süreç her zaman acı verici, duygusal bir kayıpla bağlantılıdır. Bir süre sonra hafif bir neşe yayılıyor ve bir ev sahibi olduğunuzu fark ediyorsunuz. Aynı zamanda vergi dairesinin sizden veraset vergisi talep edeceği ve bu tutarı ancak evi satarsanız ödeyebileceğiniz endişesi de var. Genel olarak veraset vergisinin ödenmeyeceği bir muafiyet tutarınız vardır. Bu ödeneğin miktarı, merhumla olan akrabalık derecenize bağlıdır. Eşler 500.000 avroya kadar, çocuklar ise 400.000 avroya kadar vergisiz gayrimenkul miras alabilirler. Spekülasyon vergisi ödemekten kaçınmak için, 10 yıldan daha kısa bir süre önce satın alınmışsa, miras kalan evde kendiniz yaşamak isteyip istemediğinizi düşünmelisiniz. Miras vergisiyle ilgili her şey.