Bir bakışta kat mülkiyeti sahipleri derneği: Mülk dağılımı, mal sahipleri toplantısı, haklar ve görevler

Kat mülkiyeti sahipleri birliği – Kat mülkiyeti sahipleri birliği (WEG), Almanya’da var olan birçok konut biçiminden biridir. Bir konut kompleksini paylaşan maliklerden oluşan bir topluluktur. Bu yazıda size WEG hakkında temel bilgiler vermek ve maliklerin hakları ve yükümlülükleri ve malikler toplantısı gibi en önemli konulara değinmek istiyoruz. Buna ek olarak, kompleks nasıl yönetilir? Ve masraflar nasıl paylaşılıyor? Bu makalede konuyla ilgili her şeyi okuyun!

Bir bakışta kat mülkiyeti sahipleri derneği

Kat mülkiyeti sahipleri birliği (WEG), ortak bir binada bir veya daha fazla daireye sahip olan maliklerden oluşan bir topluluktur. Bu nedenle, bir mülkte bir daire birimi satın aldığınızda, otomatik olarak ortak mal sahibi ve mal sahipleri derneğinin bir parçası olursunuz.

Mal sahipleri topluluğu bu şekilde tanımlanabilir:

Bir mülkün tüm sahiplerinden oluşan topluluk.

Mal sahipleri topluluğu, ortak mülkün yönetimi, bakımı ve modernizasyonundan sorumludur. Kararlar, her malikin bir oy hakkına sahip olduğu malikler toplantısında alınır. Maliklerin çıkarlarını temsil etmek üzere bir yönetici atanır ve ortak mülkün yönetimi ve bakımından sorumludur. Kat malikleri derneği tüzel kişiliktir ve örneğin sözleşme yapabilir veya mahkemeye çıkabilir.

Bir bakışta kat mülkiyeti sahipleri birliği:

  • WEG, bir mülkün tüm sahiplerinin oluşturduğu topluluktur.
  • Her mal sahibi, mal sahipleri toplantısında oy kullanma hakkını temsil edebilir
  • Her malikin ortak mülkte belirli bir ortak mülkiyet payı vardır
  • Bir WEG’in her üyesi ortak mülkün masraflarını üstlenmelidir
  • Her mal sahibi kendi mülkünden sorumludur.
  • Her mal sahibinin yerine getirmesi gereken belirli hak ve yükümlülükleri vardır
  • Her WEG, kuralları ve sınırları belirleyen belirli belgelere sahip olmalıdır

Mülkiyet payları ve ortak mülkiyet

Bir kat mülkiyeti sahipleri derneğindeki mülkiyet dağılımı, bölünme beyannamesinde tanımlanır. Burada, binanın hangi bölümlerinin ayrı mülkiyete tahsis edildiği ve hangilerinin ortak mülkiyet olarak kabul edildiği tam olarak açıklanmaktadır.

Her malik, arsa, cephe, merdiven veya çatı gibi binanın ortak mülkiyeti üzerinde ortak mülkiyet payına sahiptir. Payın büyüklüğü, ilgili dairenin binanın toplam yaşam alanına göre büyüklüğüne bağlıdır.

Bu amaçla, her malik kendi dairesinin ayrı mülkiyetine sahiptir. Bu, dairelerinin tek mülkiyetine sahip oldukları ve onu özgürce kullanıp yönetebilecekleri anlamına gelir.

Bu her mal sahibinin hakkıdır:

  • Ortak mülkün ortak sahibi
  • Kişinin kendi dairesinin kat mülkiyeti

WEG’in hakları ve görevleri

Bir kat mülkiyeti derneğinin her maliki, Kat Mülkiyeti Yasası ve bölünme beyannamesinden kaynaklanan belirli hak ve yükümlülüklere sahiptir. Bu bölümde bu hususları daha ayrıntılı olarak ele alacak ve bir malikin hangi hak ve yükümlülüklere sahip olduğunu açıklayacağız.

Bir WEG’deki haklar ve yükümlülükler şunları içerir:

  • Yönetim
  • Bakım
  • Sahipler toplantısı
  • Kararlar

Yönetim ve bakım

Mal sahipleri, ortak mülkün yönetimi ve bakımından müştereken sorumludur. Örneğin bahçenin bakımı, merdivenlerin temizlenmesi ya da çatının onarılması gibi. Masraflar maliklere mülkiyet payları oranında paylaştırılır.

Her mal sahibinin bu görevi vardır:

  • Ortak mülkiyetten sorumlu
  • Ä°ç veya dış yönetimden sorumlu

Mal sahipleri toplantısına katılım

Mal sahipleri toplantısı, kat malikleri derneğinin merkezi organıdır ve ortak mülk için önemli kararlar alınmasına hizmet eder. Bu nedenle kat maliklerinin toplantıya katılmaları ve görüşlerini ifade etmeleri önemlidir. Ancak toplantıya katılma zorunluluğu yoktur.

Mal sahipleri toplantısının tutanakları tutulmalı ve bir mal sahibi ve yönetici tarafından imzalanmalıdır. Tutanaklar, alınan tüm kararları ve oylama sonuçlarını içermelidir.

Mal sahipleri toplantıları konusuyla ilgileniyor musunuz? Burada daha fazlasını öğrenin!

Oylama prosedürü ve karar alma

Mal sahipleri toplantısında kararlar oylama ile alınır. Basit çoğunluk, nitelikli çoğunluk veya oybirliği gibi farklı oylama usulleri vardır. Bir karar ancak usulüne uygun olarak alınmışsa ve yasayı ya da bölünme beyanını ihlal etmiyorsa geçerlidir.

Ev Kuralları, Bölünme Beyanı & Co.

Birden fazla tarafın bulunduğu bir evde mülkiyet paylarını düzenlemek ve uyumlu bir şekilde bir arada yaşamayı garanti etmek için yazılı kurallara ihtiyaç vardır. Bu nedenle her çok partili evin bir bölünme beyannamesi, topluluk kuralları ve ev kuralları vardır.

Ev kuralları, bir apartman bloğunun işleyişini düzenleyen en önemli belgedir ve yasal açıdan en önemli belgedir. Kat malikleri derneği veya atanan yönetici tarafından hazırlanır ve onlar için bir zorunluluktur.

Ortak kurallar, kat mülkiyeti içinde birlikte yaşamaya ilişkin tüm düzenlemeleri ve yasaları düzenler ve yasal açıdan ev kurallarının arkasında durur. Ortak kurallar maliklerin kendileri tarafından belirlenebildiğinden, değişiklikler malikler toplantısında oybirliğiyle kararlaştırılabilir.

Bir mülkün bölünme beyanı, tüm mülk bireysel konut birimleri gibi bireysel parçalara bölündüğünde her zaman mevcuttur. Bu nedenle, mülkün resmi bölünmesini tanımlar ve mal sahiplerinin hak ve yükümlülüklerini tanımlar.

Bir bakışta WEG’in düzeni:

  • Ev kuralları: çok daireli binalarda işleyişi düzenler
  • Topluluk kuralları: Konut kompleksinde birlikte yaşamaya ilişkin tüm yönetmelik ve yasaları düzenler.
  • Bölünme beyanı: böylece mülkün resmi bölünmesi açıklanır