İşletme maliyetleri: paylaştırılabilir hizmet ücretleri, bakım, su temini – açıklama ve tanım

İşletme masrafları – Hangi işletme masrafları kiracı tarafından ödenecek? Peki bir ev sahibi olarak hangi yan masraflarla ilgilenmeniz gerekiyor? Hangi maliyetlerin paylaştırılabilir, hangilerinin paylaştırılamaz olduğu kanunla belirlenmiştir. İşletme maliyetleri ve bunları neden kira sözleşmesine dahil etmeniz gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinin!

Hizmet bedelleri: tanım ve açıklama

Ä°ster gelir getiren bir mülk ister yatırım amaçlı bir mülk olsun, bir ev veya daire satın alırken her zaman yan satın alma maliyetleri vardır. Çoğu kişinin hafife aldığı şey: Bir mülke sahip olmanın getirdiği devam eden yan maliyetler. Kiralık bir mülk satın alıyorsanız veya mülkü ilk kez kendiniz kiraya veriyorsanız, bu yan masrafların bir kısmını kiracıya yansıtabilirsiniz.

Paylaştırılamayan yan maliyetler: Onarım, bakım & Co.

Usta, bakım ve yönetim masraflarını kiracıya yansıtamazsınız. Sonuçta, bir ev sahibi olarak mülkün modern güvenlik standartlarını karşılamasını ve kiralanabilir olmasını sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.

Ev sahibi olarak bu masrafları sizin karşılamanız gerekir:

  • Onarım maliyetleri
  • Bakım maliyetleri
  • İdari maliyetler
  • Banka masrafları

Paylaştırılabilir hizmet bedelleri: Kiracı öder

Paylaştırılabilir yan masraflar, ev sahibi olarak sizin metreye paylaştırabileceğiniz masraflardır. Yanlış anlaşılmaları önlemek için bu hususlar kira sözleşmesinde kararlaştırılmalıdır. Bu tür arızi maliyetler işletme maliyetleri olarak da adlandırılır. Onlara daha yakından bakalım.

İşletme maliyetleri listesi: (BetrKV) § 2

Bu nedenle işletme maliyetleri, mülk üzerindeki sürekli kamu masraflarıdır. Bunlar kanunla tanımlanmış ve düzenlenmiştir. Dolayısıyla, ortak alanların ve tesislerin bakımı ve idamesi için yapılan masraflar, paylaştırılabilir hizmet masrafları kategorisine girer. Sokak temizliği, atık bertarafı ve baca temizleme masrafları da kiracı tarafından ödenir.

İşte kısa bir genel bakış:

  1. Su temini
  2. Drenaj
  3. Isıtma sistemi ve yakıtlar
  4. Sıcak su sistemi, temini ve cihazları
  5. Bağlı ısıtma ve sıcak su tedarik sistemleri
  6. Yolcu veya yük asansörü
  7. Sokak temizliği ve atık bertarafı
  8. Bina temizliği ve haşarat kontrolü
  9. Bahçe bakımı
  10. Aydınlatma
  11. Baca temizliği
  12. Mülkiyet ve sorumluluk sigortası
  13. Bekçi
  14. Topluluk anten sistemi
  15. Çamaşırhane bakımı için tesisler
  16. Diğer işletme maliyetleri

Mülk satın alma hakkında daha fazla bilgi: İşletme maliyetleri

Halihazırda kiralanmış bir mülk mü satın alıyorsunuz yoksa yeni edindiğiniz mülkü kiraya vermeyi mi planlıyorsunuz? Daha önce hiç mülk kiralamadıysanız, farklı hizmet bedellerine mutlaka daha yakından bakmalısınız. Konuyla ilgili daha fazla bilgiyi alıcılara yönelik yeni sitem Immobilien-Erfahrung.de’den okuyabilirsiniz: