Hacker 16 milyonu ele geçirdi – Bir içgörü
Geçenlerde avukatım (telif hakkı) veri koruma hakkında konuştu. Biraz salopik bir şekilde kıyametten bahsettik. ‘Bizi her zaman uyaran işaretli insanlar’ tarafından kanıtlanacaktır…. ve haklıydılar’. Veri koruma uzun zamandır internetin belirleyici konularından biri olmuştur. Müşteri ve işlem verilerine sahip çevrimiçi mağazalar veya hastanelerdeki kurum içi BT. Veriler herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir. Koruma mekanizmaları olmadan.
Şimdi de bir manşet ortalıkta dolaşıyor:
Hackerlar kredi kartları aracılıÄıyla 16 milyon kiÅiyi ele geçirdi
– Avrupa’da münferit bir vaka değil: Jean Pascal Pereira (Secbiz CEO’su ve BT güvenlik uzmanı arkadaşı) www.secbiz.org adresine yaptığı katkı ile bir içgörü sunuyor.
Bir İsviçre gazetesi, 16 milyon dolarlık veriyi yağmalayan ve ardından Bangkok’taki lüks bir otelde tutuklanan 26 yaşındaki bir hacker hakkında haber yaptığında kulağa bir polisiye gibi geliyor. Faslı Mohamed G. şimdi İsviçre hesaplarını hacklemek ve böylece 16 milyon CHF’yi yağmalamakla suçlanıyor.
Siber saldırılar gerçektir
Jean Pascal Pereira, www.secbiz.org/crime-map adresindeki teknik açıdan etkileyici yeni canlı haritasında bunun ne kadar gerçek olduğunu gösteriyor. Harita, ABD, Hollanda ve Almanya’daki bal noktaları aracılığıyla yapılan saldırıların yerini tespit ediyor. Hackerlar burada gerçek hedeflere değil, meşru çevrimiçi mağazalar ve CMS’ler gibi davranan ve güvenlik açıklarını simüle eden sistemlere saldırmaktadır.
Siber suçlar, Avrupa’ya yönelik saldırılar ve organize suçlar hakkında çok ilginç bir makale. Yeni Siber Suç Haritasının yanı sıra. Jean Pascal Pereira, medya ve BT endüstrisi olarak en azından düşünmemiz gereken veri güvenliğindeki gerçek, aktif zayıflıkları gösteriyor.
Bilgi
Secbiz, uzun yıllardır hassas veri ve bilgilerin korunması konusunda dünya çapındaki şirketlere destek vermektedir. Amaç, bilgi güvenliği konusunda farkındalık yaratmaktır.
Daha fazla bilgi için: www.secbiz.org