Sosyal Medya Yöneticisi Rehberi – Dijital PR & Online Pazarlama Stratejileri

Sosyal medya yöneticileri işlerinde çok şey bilmek ve dikkat etmek zorunda! Her şeyden önce, kendi ana sayfanız, kendi çevrimiçi mağazanız, çeşitli promosyon ve satış ortaklığı fırsatları ve son olarak, kendi markanızı tanıtmak ve güçlendirmek için sosyal ağlar var. Başarılı sosyal medya yöneticileri, büyük resmi görerek tüm bunları bir araya getirir. Sektöre yeni girenler her zaman ilk temas noktalarını, fikirleri ve iş dünyasından en iyi uygulama örneklerini ararlar. Lukinski’nin Sosyal Medya Yöneticisi Rehberi’nde, küçük bir beceriyle iş modelinize hızla uygulayabileceğiniz birçok ilginç soru ve heyecan verici yanıt bulacaksınız.

Konuyla ilgili daha fazla bilgiyi sosyal medya pazarlama ajansımın blogunda bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Yöneticisi Stratejileri ve Ä°puçları – Şimdi Yeni ve Her Pazar!

Kırk yıldan biraz daha uzun bir süre önce Roma Kulübü, saygın yazarının “Büyümenin Sınırları” adlı eserini yayınladı. Ticaret hacimleri ve dünya ekonomisi için sonuçlar çıkardılar. Daha sonra, “dünya nüfusu, sanayileşme, kirlilik, gıda üretimi ve doğal kaynakların sömürülmesindeki mevcut artış hızı değişmeden devam ederse, önümüzdeki yüz yıl içinde Dünya’daki büyümenin mutlak sınırlarına ulaşılacağı” ana sonucuna vardılar.

Sosyal Medya Yönetim Rehberi – Genel Bakış

  1. Sosyal ağlar nedir? Youtube, Snapchat, Facebook & Co’nun gücü.
  2. Trendler ve Trend Belirleyiciler – Medya Dünyasındaki Etkileyiciler
  3. Sosyal medya kavramı: Nasıl çalışır – marka, erişim, izleme
  4. Web 2.0 & Sosyal Medya: Şirketler için erişim (örnek ASOS & ZARA)
  5. Sosyal Medya Yöneticisi – Yönetim ve Online Pazarlama
  6. Sosyal Medya Yöneticisi – ölçüm, hedefler, hedef kitle ve erişim
  7. Erişiminizi artırmak için beş ipucu – yaratıcılık, influencer’lar, içerik
  8. Instagram: Reklam – Online Pazarlama veya Ürün Yerleştirme
  9. Youtube: Daha iyi arama motoru sıralamaları için 3 adım
  10. Facebook: Hedeflenen gruplar – ikamet yeri, yaş, ilgili taraflar
  11. Facebook: Facebook hayran sayfası için altı ipucu
  12. Pahalı Facebook Reklamları yerine Influencer’lar
  13. Influencer: Moda, Trendler ve Trend Belirleyiciler

Temel Bilgiler

Çevrimiçi ticaretteki büyüme hayatın bir gerçeği mi? Büyük beğeni toplayan “Büyümenin Sınırları” adlı çalışmaya rağmen, her türlü mal ve emtianın küresel ticareti sınır tanımıyor. En azından ticaretteki büyüme açısından mevcut eğilim açıkça daha fazla büyümeye doğru ilerlemektedir. Sosyal medyada ağ oluşturma, dikkat çekme ve erişim her şeydir! Dijital PR ve online pazarlama stratejileri için Sosyal Medya Yöneticisi Rehberi’nde her zaman yeni, heyecan verici makaleler bulacaksınız! Etkileşim, başarılı sosyal medya içeriği için sihirli kelime. Etkileşim, aktif katılım anlamına gelir. Etkileşim, kendiliğinden artan erişim anlamına gelir ve bu da nihayetinde sosyal medya yönetiminin ihtişamına yol açar: Viralite.

Sosyal medya yönetiminde yeni kavramlar ve yaklaşımlar

Kalabalık – yeni bir öneri ve veri kaynağı olarak sosyal ticaret ve kitle kaynak kullanımı

Sosyal ticaret veya kitle kaynak kullanımı gibi terimler şirketler için önemli moda sözcükler haline geliyor. Sosyal ağlar, şirketler ve (potansiyel okuyucular, marka hayranları, ilgili taraflar) müşteriler arasında yeni, daha açık bir iletişim biçimi sağlar. Unutmayın, tıpkı yerel mağazada olduğu gibi, müşterilerin istekleri, duyguları, ilgi alanları, fikirleri ve görüşleri sosyal ağlarda serbestçe mevcuttur. Çok övülen müşteriyle diyalog sosyal web ile mümkün kılınmıştır – basit, konumdan bağımsız ve spontane. Bu nedenle aktif iletişim, kendi markanızı optimize etmenin en iyi yoludur. Ancak başarılı bir sosyal medya pazarlaması için de gereklidir. Dinle. Düşün. Harekete geç.

Marka – farklı ağlardaki hayranlar ve bireysel iletişim stratejileri

Almanya’daki internet kullanıcılarının %24’ü bir marka ya da ürünün hayranıdır. 13 milyondan fazla insan. Marka hayranları aktif kullanıcılardır, mesaj yayarlar, içerik ve medya paylaşırlar. Marka hayranları sosyal medyada başarının temelini oluşturur. Her iki dünya da – moda ve sosyal medya – paylaşımlar, duygular, modalar ve trendler üzerinden gelişiyor. Ortalama bir Facebook kullanıcısı günde en az bir saatini sohbetlerde, arkadaşlarının gönderilerine yorum yaparak, (kendisi için) alakalı içerikleri paylaşarak vb. geçirmektedir. Ama durun, sadece Facebook yok. Google+, Twitter, Pinterest veya Vimeo gibi küçük ve büyük rakiplerden giderek daha fazla rakip model sosyal ağa giriyor ve kendini kabul ettiriyor. Facebook yirmili yaşlardaki gençlerin tüm eylemleri için altın değerinde olsa da, giderek daha fazla sayıda genç internet kullanıcısı Tumblr ve Instagram gibi sosyal ağları kullanıyor.

Sosyal Medya Rehberi: Kuruluş, Anlayış ve Erişim – İşte her şey bununla ilgili

Haber nedir? İşletmeler ve sosyal medya sadece aktif olarak hareket eden insanlar ve grup dinamikleri ile yaşar. Her iki alan da burada vurgulanan birçok sinerjiye sahiptir. “İyilik yapın ve bunun hakkında konuşun”.

Odak noktam: Sosyal medyada hız ve viralite için en iyi gösterge olarak Moda ve Yaşam Tarzı

Ä°yi bir temel olmadan hiçbir şey işe yaramaz. Peşinen söylenebilir: kültürel ve endüstriyel bir varlık olarak moda, özellikle şirketinin marka statüsünden ve aynı zamanda değişim ve yenilikten beslenir. Bu nedenle moda ve yaşam tarzı şirketleri…. dünya çapındaki hızlı haberlerin benzersiz derecede iyi bir göstergesidir. Tüm şirketler için güneşin olduğu yerde gölge de vardır. Tersine, sosyal ağlarda var olmamak bir şirketin marka bilinirliğini ve dolayısıyla pazar payınızı, halkla ilişkilerinizi ve satış hacminizi olumsuz etkiler. Moda sektörü hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Moda Sektöründe Sosyal Medya Yöneticisi başlıklı yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Pazarlama

Klasik pazarlama karmasında yeni bir alan olarak sosyal medya pazarlaması

Genel olarak sosyal medya pazarlaması, pazarlama karması içinde nispeten yeni bir alandır. Sosyal medya pazarlaması konusundaki Almanca uzmanlık literatürü ancak son yıllarda, 2010 ve 2011 yıllarında ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte, sosyal medyada pazarlama, pazarlama alanında hızla çok yönlü bir konu haline gelmiştir. Sosyal ağ ve içindeki çeşitli ağlarda çok sayıda eylem seçeneği nedeniyle, çevrimiçi pazarlama karmaşıktır. Başarının ölçümü de öyle, çünkü ROI’ler (yatırımın geri dönüşü), KPI’lar (temel performans göstergeleri) dışında, SMM’deki önlemler için hala somut bir başarı ölçümü yoktur. Bu somut performans ölçümü eksikliği, birçok şirketi sosyal medya pazarlamasına yatırım yapmaktan alıkoyuyor. Oysa SMM, müşteri odaklı her şirkette kullanılmalıdır. Alman internet kullanıcılarının etkileyici sayısından daha önce bahsedilmişti. ARD/ZDF online araştırmasına göre 2013 yılında 61 milyonun üzerindeydi. Ve bu kullanıcıların neredeyse her saniyesi bir sosyal ağda aktiftir; toplamda 24,7 milyon Alman kullanıcı (14 yaş ve üzeri). Facebook rakipsizdir ve rakipsiz kalmaya devam etmektedir – her on topluluk kullanıcısından dokuzu Facebook’ta kişisel bir profile kayıtlıdır. Ve ortalama olarak her saniye yedi yeni üye ekleniyor.

Bu konunun odak noktası, SMM’nin şirketler, perakendeciler ve markalar için hedef gruplar ve içerik bağlamında uygunluğunu ve mantıklı uygulamasını bulmak, analiz etmek ve değerlendirmektir. Amaç, moda şirketleri için sosyal medya yönetimini açıklamak ve araştırma ve görüşme sonuçlarına dayanarak, sosyal ağlardaki etkileşim oranlarıyla ilgili olarak başarılı SMM için perspektifler göstermektir. Araştırmada mülakatların yanı sıra çok kanallı yönetim, sosyal medya yönetimi, sosyal kampanya ve kitle kaynak kullanımı konuları da ele alındı.

Ekstra

Sosyal medya yönetimine felsefi ve sosyal yaklaşımlar

Biraz daha derine inmek isteyenler için, dijital medyada toplumun karmaşıklığını daha da derinleştiren makaleler de yazacağım. Sosyal ağın artan erişimiyle birlikte şirketler, müşteri ve ilgili tarafları kazanmak ve onları marka hayranları olarak bağlamak için ilginç bir ek, sanal pazarlama ve iletişim kanalına sahip oldu. Ama ilişki değişti. Klasik 1:m gönderici-alıcı modeli, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ağında artık neredeyse hiç kullanılmıyor. Sosyal ağlarda, bloglarda veya derecelendirme portallarında internet kullanıcıları tartışır, puan verir ve yorum yapar. Back, Gronau, Tochtermann (2009) bu durumu tüketiciden tüketiciye geçiş olarak tanımlamaktadır. Bu, internet kullanıcılarının web içeriğini kendilerinin ürettiği ve yeniden ürettiği anlamına gelir. Bu da – isteseler de istemeseler de – pantolonları hakkında ürün incelemeleri yazdıkları, en son koleksiyon hakkında tavsiyelerde bulundukları veya Amazon, eBay ve Co. üzerindeki derecelendirme seçeneklerini kullandıkları anlamına geliyor. Back, Gronau ve Tochtermann’a göre, bu paradigma değişimi yeni pazarlama mesajları biçimlerini gerektirmektedir. İlerleyen bölümlerde ve Asos ve Yves Saint Laurent gibi markaların örneklerinde görüleceği üzere, bu mesajlar oldukça farklı olabilir. Değişen iletişimdir, iletişimin seviyesidir, 1:n yerine m:n. Çok kısaltılmış: eşitlik?

Medyadaki sürekli değişim Web 2.0’daki hızlı değişime benzemektedir. Moda, sosyal ağ gibi, bireylerden ve onların grup dinamiklerinden güçlü bir şekilde etkilenmektedir. Toplumun geri kalanı ve sosyal ağdaki internet kullanıcıları üzerinde güçlü bir etkiye sahip olan kanaat önderleri ve trend belirleyiciler vardır. Her iki dünyaya da – iş dünyası ve sosyal medya – temel bir dinamik hakimdir. Şirketler için, sürekli bir değişim içinde olan sosyal ağ, sosyolojik olarak benzer bir şekilde işlediği için en uygun tanıtım platformudur.

Sosyal Medya Uzmanı & Ajansı

Sosyal medya yöneticilerine yönelik makalelerime gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Sorusu olan var mı? Ä°letişim formu için buraya tıklayın.

Kaynaklar

Ä°lham, kaynaklar ve küçük alıntılar

  • Back, A.; Gronau, N.; Tochtermann, K.: Web 2.0 in der Unternehmenspraxis – Grundlagen, Fallstudien und Trends zum Einsatz von Social Software. Oldenbourg Wissenschaftsverlag 2009
  • Duden. Die deutsche Rechtschreibung: Das umfassende Standardwerk auf der Grundlage der aktuellen amtlichen Regel. Bibliographisches Institut, Berlin 2013
  • Grabs, A., Bannour, K.: Follow me!, Galileo Press, Bonn 2010
  • Greskamp, F.; Michelis, D.: Tipping Point (Malcolm Gladwell). Michelis, D., Schildhauer T. (eds.): Social Media Handbuch içinde. Teoriler, yöntemler, modeller ve uygulama. Nomos Verlagsgesellschaft, Baden-Baden 2012, s. 67-81.
  • Fleischer, C., Merck, J.: Strategische Positionierung durch Nachhaltigkeit am Beispiel der Otto Group. Riekhof, H. (Ed.): Perakendecilik – Perspektifler, Stratejiler, Başarı Örüntüleri içinde. Springer Verlag 2007, s. 115 – 129
  • Heinemann, G.: Der neue Online-Handel, Gabler Verlag, Wiesbaden 2010
    Heinemann, G., Haug, A. : Web-Excellence in E-Commerce, Gabler Verlag, Wiesbaden 2010
  • Hettler, U.: Sosyal Medya Pazarlaması, Oldenbourg Wissenschaftsverlag, Münih 2010
  • Hilker, C.: Gelecek için başarılı sosyal medya stratejileri. Facebook, Twitter, Xing ve Co. aracılığıyla daha fazla kâr Linde, Viyana 2012, s. 65-82
  • Korbien, M.: Cluetrain Manifestosu. Michelis, D., Schildhauer T. (eds.): Social Media Handbuch içinde. Teoriler, Yöntemler, Modeller ve Uygulama. Nomos Verlagsgesellschaft, Baden-Baden 2012, s. 81-90.
  • Levine; Locke; Searls; Weinberger: The Cluetrain Manifesto. Her Zamanki İşlerin Sonu. Perseus Books, New York, 2009
  • Meckel, M.; Stanoevska-Slabeva, Katarina (eds.): Web 2.0. Die nächste Generation Internet. Baden-Baden, Nomos Verlagsgesellschaft 2008, s. 13-38
  • Münker, S.: Die Sozialen Medien des Web 2.0. Michelis, D., Schildhauer T. (eds.): Social Media Handbuch içinde. Teoriler, yöntemler, modeller ve uygulama. Nomos Verlagsgesellschaft, Baden-Baden 2012, s. 45-56.
  • Simmel, G.: Moda Felsefesi. Kant, Goethe, Schopenhauer ve Nitzsche. Suhrkamp 1995
  • Weinberg, T.: Sosyal Medya Pazarlaması. O’Reilly Verlag, Köln 2010
  • Zarrella, D.: Das Social Media Marketing Buch. O’Reilly Verlag, Köln 2010

Medya, videolar ve çevrimiçi kaynaklar:

  • ARD/ZDF Online Çalışma 2013 (sayı 7-8)
    http://www.media-perspektiven.de/uploads/tx_mppublications/0708-2013_Statistik.pdf (12.07.2014, 14:13 itibariyle)
  • Baltner, U.: Social media strategies of fashion labels: From the catwalk to Web 2.0 for SMO14 (2010), s. 4 http://de.slideshare.net/UweBaltner/socialmediastrategien-der-modelabels-vom-laufsteg-ins-web-20 (04.04.2014, 12:58 itibariyle)
    Bitkom: Sosyal ağlar – üçüncü, genişletilmiş çalışma (2013)
    http://www.bitkom.org/de/markt_statistik/63995.aspx (06.06.2014, 15:53 itibariyle)
  • Bit.ly çalışması (2011):
    http://blog.bitly.com/post/9887686919/you-just-shared-a-link-how-long-will-people-pay (15.07.2014, 11:18 itibariyle)
    ve http://blog.bitly.com/post/22663850994/time-is-on-your-side
  • GfK (2010), Perakende satın alma kararları için merkezi bir unsur olarak web.
    http://www.forum-einzelhandel.de/doc/Studie_Yahoo_Vertical_Study_Retail.pdf adresinde (06.06.2014, 12:56 itibariyle)
  • Greene, J. (2008): Nike’ın Sosyal Ağı Koşuculara Nasıl Satılıyor?
    http://alumni.stanford.edu/get/page/magazine/article/?article_id=43087 adresinde (08.06.2014, 10:46 itibariyle)
  • Schmidt, H. (2010): Ä°nternet lider mecra olma yolunda ilerliyor,
    http://fazcommunity.faz.net/blogs/netzkonom/archive/2010/10/18/das-internet-auf-dem-wegzum-leitmedium.aspx (06.06.2014, 12:49 itibariyle)
  • Statista: 2009-2014 yılları arasında Almanya’daki akıllı telefon kullanıcılarının sayısı http://de.statista.com/statistik/daten/studie/198959/umfrage/anzahl-der-smartphonenutzer-in-deutschland-seit-2010 (10.05.2014, 16:58:52 itibariyle)
  • Knop, C. Halka Arzdan Önce – Facebook’un Değeri. 03.02.2012 tarihli makale
    http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/vor-dem-boersengang-der-wert-von-facebook-11636569.html (02.06.2014, saat 09:04 itibariyle)
    http://www.cluetrain.com/auf-deutsch.html (10.05.2014, 16:58 itibariyle)
    – Şekil Q2 kaynaklar listesinde