Yakacak odun: Kendiniz ucuza yapın, doğrayın, istifleyin ve saklayın + video

Yakacak odun ve şömine odunu deposu – Büyük miktarlarda yakacak odun, genellikle ya ısınma ya da kişinin kendi şöminesi için mülklerde depolanır. Bahçe veya ahır genellikle depolama için kullanılır. Bir mülkte depolanan büyük miktarlardaki yakacak odun, yangına karşı güvenli bir yerde saklanmalıdır. Bu önlem bir baca temizleyicisi tarafından düzenli olarak kontrol edilir. Kendi şömineniz ve ocağınız için mükemmel odunu satın alın veya kendiniz yapın.

Bir bakışta yakacak odun deposu: Mülkünüz için güvenlik

  • Yakacak odun depolamak için doğru, yangın korumalı yer
  • Doğru depolama bir baca temizleyicisi tarafından düzenli olarak kontrol edilir

Depolama ipuçları

Yakacak odununuz için uygun bir depolama yeri bulduysanız, hala göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Yakacak odun her zaman yeterli hava kaynağına sahip olmalı ve nemden korunmalıdır. Yakacak odunun yakıldığında makul bir kuruma süresine sahip olduğundan emin olun. Ahşabın nem içeriğine bağlı olarak bu kuruma süresi değişebilir. Genel bir kural olarak, sert ahşap yumuşak ahşaba göre daha uzun bir kuruma süresi gerektirir.

  • Yakacak odun yeterli hava kaynağına ihtiyaç duyar
  • Nemden korunmalıdır
  • Yakmadan önce yeterli kuruma süresi
  • Sert ağaç yumuşak ağaca göre daha uzun kuruma süresine ihtiyaç duyar

Şömine ve soba ile ısıtma?

Şömine rahatlama, iyi hissetme ve sıcaklık sağlar. Bu nedenle şöminelerin ve diğer sobaların ev sahiplerinin istek listesinin başında yer alması şaşırtıcı değildir. Özellikle soğuk günlerde, çıtırdayan bir şöminenin önünde sıcacık bir şekilde oturup zamanın tadını çıkarmaktan daha iyi bir şey yoktur. Birçok farklı şömine türü vardır. Açık ve kapalıdan kiremitli veya pelet sobalara kadar hepsinin avantaj ve dezavantajları vardır.

Kendin yap & ucuz yakacak odun depolama

Ormandan yakacak odun mu?! Ä°puçları

Kırma, istifleme ve depolama

Wiki’ye dönelim: Emlak Sözlüğü