Hangi evcil hayvan bana uygun? – evcil hayvanlar konusunda büyük rehber
Bir evcil hayvan yaşam için bir zenginlik olabilir. Ancak hangi hayvanın seçildiğine bağlı olarak, iş, ilgi ve sevgiye de yatırım yapılmalıdır, çünkü hayvanların da belirli gereksinimleri vardır. Bununla birlikte, bir evcil hayvan edinilmeden önce, bu hayvanın özel gereksinimleriyle kişinin kendi yaşam ihtiyaçlarına tam olarak uyup uymadığı dikkatlice düşünülmelidir.
Vahşi hayvanlardan evcil hayvanlara – hangi hayvanlar insanlarla birlikte tutulabilir?
Evcil hayvanlar insanın en iyi dostudur, ancak her hayvan insanlarla birlikte yaşamaya uygun değildir. Birçok hayvan vahşi hayvanlardır ve ne kadar sevimli olurlarsa olsunlar, bir kafese değil, vahşi doğaya aittirler. Şimdi hangi hayvanın evcil hayvan olarak uygun olduğunu ve hangi hayvanların vahşi doğada bırakılmasının daha iyi olduğunu öğrenin.
Evcil hayvan olarak köpekler – insanın en iyi dostu
Bir köpek, bir aile üyesi ve arkadaş olarak hayatınızı zenginleştirebilir. Yaz aylarında gölde veya parkta bir köpekle dolaşmak, kendinizi iyi bir ruh haline sokmak için harika bir yoldur. Ancak, her köpek herkes için uygun değildir. Genellikle köpeklere karşı alerjiler veya karakter, boyut veya cinsle ilgili belirli gereksinimler vardır. Bireysel koşullara bağlı olarak, bazı köpek ırkları diğerlerine göre daha uygundur. Evcil hayvan olarak köpekler ve farklı köpek ırkları hakkında daha fazla bilgi edinin!
Editörlerin değerlendirmesi:
- Aile dostu 4.5 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 4.5 / 5.0
https://www.instagram.com/p/BxJkCN2hnQe/
Evcil hayvan olarak kediler – yaşam boyu yoldaşlar
Kediler çok zarif, güzel ama aynı zamanda inatçı hayvanlardır. Köpeklerden daha bağımsızdırlar, ancak yine de aileye entegre olurlar. Kediler sarılmayı veya oynamayı severler ve bu nedenle evcil hayvan olarak mükemmeldirler. Evcil hayvan olarak bir kedi sahiplenmek istiyorsanız, öncelikle kendinizi iyi bilgilendirmelisiniz, çünkü tüm kediler aynı değildir. Farklı ırkların doğasında ve görünümünde birçok farklılık vardır. Bir evcil hayvan olarak kedi hakkında daha fazla bilgi edinin!
Editörlerin değerlendirmesi:
- Aile dostu 4.5 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 4.5 / 5.0
https://www.instagram.com/p/BxJOit9Fblc/
Evcil hayvan olarak sıçanlar – Evcil ve bakımı kolay
Sıçanlar, kemirgen cinsine ait krepesküler küçük hayvanlardır. Bu küçük hayvanları beslerken akılda tutulması gereken birkaç nokta vardır. Asla yalnız tutulmamalıdırlar ve çok fazla alana ihtiyaç duyarlar. Farenin en az bir oyun arkadaşı olmalıdır. Fare gibi diğer kemirgenlerle sosyalleşme türe uygun değildir. Farenin muhafazası yeterince büyük olmalıdır. Çok fazla boş alana ve hareket edecek alana ihtiyaçları vardır. Fareler de içeride düzenli olarak koşmayı severler. Ancak her zaman onlara göz kulak olun, aksi takdirde mobilyaları kemirmeyi severler. Sıçanlar çok uysal ve zeki hayvanlardır ve sahipleriyle vakit geçirmekten hoşlanırlar. Evcil hayvan olarak sıçanlar özellikle çalışan insanlar veya on iki yaşın üzerindeki çocuklar için uygundur.
Editörlerin değerlendirmesi:
- Aile dostu 3.0 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 4.5 / 5.0
https://www.instagram.com/p/BwWJnZmBWJt/
Evcil hayvan olarak baykuş – vahşi hayvan doğaya aittir
Baykuşlar çok sevimli görünseler ve en son Harry Potter film serisinden sonra iyi birer evcil hayvan gibi görünseler de, aslında vahşi hayvanlardır ve keskin pençeleri ve sivri gagalarıyla tehlikeli bile olabilirler. Hayvanlar yaşam alanlarına çok fazla talepte bulunurlar, bu yüzden onları türe uygun bir şekilde tutmak çok zordur. Almanya’da baykuş beslemeye nadiren izin verilmekte ve belirli koşullara tabi tutulmaktadır. Bunlar arasında sadece bahçedeki büyük bir kuş kafesi değil, aynı zamanda baykuş beslemedeki farklı uzmanlık da yer alıyor. Burada da vahşi hayvanların vahşi doğada kalması gerektiği ve evcil hayvan olarak beslenmeye uygun olmadıkları bir kez daha ortaya çıkmaktadır.
Editoryal değerlendirme:
- Aile dostu 0.0 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 0.0 / 5.0
https://www.instagram.com/p/BxIxe6zgRDe/
Evcil hayvan olarak kaplumbaÄa – ömür boyu arkadaÅ
En yaygın olanları Yunan ve Avrupa kaplumbağalarının yanı sıra su kaplumbağalarıdır. Kaplumbağalar türlerine bağlı olarak 100 yıla kadar yaşayabildiğinden, bu küçük sürüngenler yaşam için bir kazanımdır. Türlerine bağlı olarak kaplumbağalar belirli koşullara ihtiyaç duyarlar. Kaplumbağalar çok koşarlar, bu yüzden bol miktarda alana sahip büyük bir dış mekana ihtiyaç duyarlar. Öte yandan su kaplumbağaları 80 ila 120 cm’lik bir teraryumda da tutulabilir. Her iki türün de yüzecek, dolaşacak bir yere ve özellikle kış aylarında bir UV lambasıyla sağlanabilecek güneşin sıcaklığına ihtiyacı vardır. Hayvanlar, kendilerine güvenlik sağladıkları için muhafazadaki bitkilerden çok memnunlar. Kaplumbağalar bakımı çok kolay hayvanlardır ve ömür boyu gerçek birer dostturlar.
Editörlerin değerlendirmesi:
- Aile dostu 4.5 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 4.5 / 5.0
https://www.instagram.com/p/BohVVXInFMN/
Evcil hayvan olarak kirpi – Almanya’da yasaklandı
Kirpiler Almanya’da koruma altındadır ve bu nedenle evcil hayvan olarak beslenemezler. Ancak bazı durumlarda küçük hayvanlar insanların yardımına muhtaçtır. Açıkça hasta veya yaralı bir kirpi bulunursa, mümkün olan en kısa sürede bir veterinere götürülmeli ve bakımı yapılmalıdır. Ancak iyileşir iyileşmez tekrar serbest bırakılmalıdır.
Afrika beyaz karınlı kirpisi bir istisnadır. Bu hayvan koruma altında bir tür olmadığı için Almanya’da evcil hayvan olarak tutulabilir. Ancak, hayvan vahşi bir hayvan olarak kalır ve genellikle tutulmaktan rahatsız olur. Bir kirpinin açık havada çok büyük bir muhafazaya ihtiyacı vardır, çünkü bu hayvanlar genellikle geceleri yiyecek aramak için birkaç kilometre yol kat ederler. Bununla birlikte, kirpi beslemek genellikle tavsiye edilmez, çünkü hayvanlar türe uygun bir şekilde tutulmalarına rağmen nadiren rahat hissederler ve vahşi doğaya aittirler.
Editörlerin değerlendirmesi:
- Aile dostu 0.0 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 0.0 / 5.0
https://www.instagram.com/p/BwwiknaBPIR/
Evcil hayvan olarak fareler – küçük kemirgenler çok esnektir
Fareler evcil hayvan olarak çok uygundur, ancak yalnızca en az bir eş türle birlikte. Renkli fare, gerbil veya dikenli fare gibi farklı özelliklere ve davranışlara sahip farklı fare türleri vardır. İstenmeyen yavruların olmaması için sadece aynı cinsiyetteki farelerin bir arada tutulması da tavsiye edilir. Farelerin muhafazası çok esnektir. Bir kafesin yanı sıra bir teraryum veya akvaryumdan oluşabilir. Fareler için yapacak çok şey olması önemlidir. Tırmanmak için farklı seviyeler, borular ve çubukların yanı sıra dinlenme aşamaları için bir uyku evi de hiçbir muhafazada eksik olmamalıdır. Fareler özellikle saman veya kağıt mendilleri severler, çünkü bunlarla küçük yuvalar yapabilirler. Bu küçük kemirgenler çok iyi evcil hayvanlardır ve bakımları çok kolaydır.
Editörlerin değerlendirmesi:
- Aile dostu 4.0 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 4.5 / 5.0
https://www.instagram.com/p/BwsGj4qAjhf/
Evcil hayvan olarak maymun – özel Åahıslar için tavsiye edilmez
Film ve televizyon bize aksini öğretse bile, maymunlar evcil hayvan olarak uygun değildir. Özellikle özel kişiler maliyetleri, çalışmaları ve maymunların ihtiyaç duyduğu alanı hafife alıyor. Maymunların tek başına tutulmaması gerektiğinden, en az iki veya daha fazla maymun satın alınması gereklidir. Bunların da birbirlerinin yolundan çekilebilmeleri ve maymunlar arasındaki anlaşmazlıkların önlenebilmesi için geniş bir muhafazaya ihtiyaçları vardır. Maymunlar kapalı alanlarda tutulursa mobilyalara zarar verir, her yere işlerini bırakır ve bazen ısırırlar. Maymunlar asla evde eğitilemez! Hayvanlar bebekken hala çok küçük, sevgi dolu ve muhtaç olsalar bile, en geç ergenlik döneminde doğaları değişir ve saldırgan ve vahşi olabilirler. Bu nedenle maymunların özel şahıslar tarafından beslenmemesi gerektiği açıktır, zira hayvanların talepleri karşılanamayacak kadar yüksektir. Dahası, maymunlar vahşi hayvanlardır ve vahşi doğaya aittirler.
Editoryal değerlendirme:
- Aile dostu 0.0 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 0.0 / 5.0
https://www.instagram.com/p/BsiJMygAmWK/
Evcil hayvan olarak gelincikler – oyuncu ve güvenilir
Sansar ailesinden gelen bu küçük hayvanlar çok güvenen ve oyuncu hayvanlardır. Hayvanlar çok fazla dikkat dağınıklığına ve aktiviteye ihtiyaç duyduklarından yalnız tutulmamalıdırlar. Hayvanların muhafazası yeterince büyük ve bireysel olarak tasarlanmış olmalıdır. İki hayvan için en az altı metrekarelik bir muhafaza gereklidir. Yeterli alan varsa, hayvanlar da keşfedecek çok şey bulabilecekleri kendilerine ait bir odaya sahip olmaktan mutluluk duyacaklardır. Sansarların tırmanma içgüdülerini gerçekleştirebilmeleri için farklı zeminlere sahip olmaları önemlidir. Çubuklar, tüpler, oyuncaklar ve hamaklar hiçbir muhafazada eksik olmamalıdır. Gelinciklerin ayrıca battaniyeye, tuvalete ve geri çekilip uyumak için saklanacak bir yere ihtiyacı vardır. Gelincikler sığ su kaplarında yıkanmayı da severler. Gelinciklerin muhafazalarının dışında günde en az dört saat açık hava erişimine ihtiyaçları vardır.
Editoryal değerlendirme:
- Aile dostu 3.5 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 4.5 / 5.0
https://www.instagram.com/p/BxHfDEhlY2o/
Evcil hayvan olarak tilki – vahşi hayvanlar tasmalı değildir
Tilkiler vahşi hayvanlardır ve evcil hayvan olarak beslenmeleri uygun değildir. Almanya’da yabani hayvan beslemek için sıkı düzenlemeler vardır. En önemlilerinden biri, tilkinin yuva kazmak gibi doğuştan gelen dürtülerinin peşinden gidebilmesi için 30-40 m²’lik (türe bağlı olarak) bir açık alanın mevcut olması gerektiğidir. Rusya gibi ülkelerden tilki satın alınması kesinlikle tavsiye edilmemektedir, çünkü buradaki hayvancılık türe uygun değildir ve ticareti de vicdansızca yapılmaktadır. Yardıma muhtaç bir hayvan bulursanız, onu derhal bir veterinere götürmeli veya doğayı koruma derneği ya da vahşi hayvanları kurtarma kuruluşlarıyla iletişime geçmelisiniz. Tilki rehabilite edildikten sonra yeniden doğaya salınamazsa, belirli düzenlemelere uymanız halinde ona bakmaya devam edebilirsiniz.
Editoryal değerlendirme:
- Aile dostu 0.0 / 5.0
- Bekar ve çift dostu 0.0 / 5.0
https://www.instagram.com/p/Bwoe4z5hj20/
https://ihrhausverkauf.de/katze-kaufen-richtige-katze-lebenssituation/