Mülkiyet ve Boşanma: Mülk satmak, kiralamak ve yönetmek

Gayrimenkul ve boşanma – Eşinden ayrılmak hiç kimse için kolay değildir. Eşlerinden ayrılmış olanlar için bile, yeni yaşam durumu tamamen yabancı bir şeydir. Ortaklık ve bağlantı ne kadar uzun süredir devam ediyorsa, kişinin kendi yapılarını yeni yaşam durumuna uyarlaması o kadar zor olur. Tabii ki boşanmadan zarar gören çocuklar söz konusu olduğunda durum daha da karmaşık bir hal almaktadır. Ancak emlak söz konusu olduğunda işler gerçekten de karmaşıklaşıyor. Ya eşiniz evde kalmak isterse? Mülk nasıl satılabilir? Yoksa mülkü kiraya vermek daha mı iyi olur? Gayrimenkul ve boşanma konusunda ipuçları!

Mülk satmak veya… Kiralamak mı?! Ne yapacağım?!

Boşanmadan önce, boşanma sırasında veya boşanmanın kesinleşmesinden sonra satış.

Boşanma prosedürü

Boşanma prosedürü – dilekçe, emeklilik maaşının eşitlenmesi ve tarih – Boşanma prosedürü büyük ölçüde boşanmanın çekişmeli veya dostane olmasına bağlıdır. Karşılıklı rıza ile boşanmalar aile mahkemesinde dakikalar içinde kesinleşebilirken, anlaşmalı boşanmalar genellikle aylarca sürmektedir.

Boşanma: Mülküme ne olacak

Evlenmeye ve evlendirmeye karar veren kişi, çoğu durumda hayatını sonsuza dek eşiyle birlikte geçirmeye ve ona ait olan her şeyi paylaşmaya niyet eder. Evlenirken kimse eninde sonunda boşanılacağını ve hatta muhtemelen mallar konusunda bir anlaşmazlık yaşanacağını düşünmez. Ancak 2017 yılında Almanya’da boşanma oranı yüzde 36’nın üzerindeydi; bu da ne yazık ki tüm evliliklerin sonsuza dek sürmediğini gösteriyor. Genellikle aldatma, rutin ve hatta finansal sorunlar da dahil olmak üzere günlük yaşam boşanma nedenleridir.

Sorular, cevaplar, ipuçları ve ayırma prosedürü

Boşanma bir evin satışıyla sonuçlanırsa, iyi bilgilendirilmeniz gerekir. Boşanma sürecinde misiniz veya boşanma davası mı açmak istiyorsunuz? İdeal olarak, boşanacağınız partnerinizle ayrılık hakkında makul ve objektif bir şekilde konuşma fırsatınız var mı? O zaman şu soru ortaya çıkıyor: Kim neyin sahibi? Ev gibi ortak bir mülke sahipseniz, şimdi kendinize şu soruyu sormalısınız: Evin sahibi kim ve boşanmadan sonra bu nasıl bölünebilir?

Hızlı ev satmak

Bir evi hızlı bir şekilde satmak – Bir evi satmak karmaşık bir konudur ve birçok farklı adımı içerir. Cazip bir ilanın oluşturulmasından mülkün değerlemesine ve satın alma sözleşmesi ve noter randevuları gibi sonraki yasal adımlara kadar. Tüm bu adımlar sırasında, mülk satışının mümkün olduğunca karlı ve hızlı bir şekilde tamamlanması için çeşitli noktalar dikkate alınmalıdır.

Kiralayın ve yönetin

Boşanma durumunda izin verme ve yönetme.

Ayrılığa rağmen gayrimenkulün yönetilmesi

Ayrılık acısı – büyük mutluluk zamanı: evlilik, çocuklar ve ortak bir mülk. Bunlar birçok çiftin hayalleridir. Ancak ne yazık ki işler nadiren hayal ettiğiniz gibi sonuçlanır. Hayatın işlere çomak sokması çok nadir görülen bir şey değildir. Birçok kişi ayrılıktan sonra yıkıma uğrar ve ortak malların paylaşımı ile başa çıkacak güce sahip değildir. Bu gibi durumlarda, ortak mülkün yönetimini deneyimli bir emlakçının eline vermek genellikle mantıklıdır.

Gayrimenkul kiralamak

Bir ev veya daire kiralarken dikkat edilmesi gerekenler – Bir mülkü kiraya vermek harika bir ek gelir olabilir, ancak aynı zamanda ana işiniz haline de gelebilir. Ev sahiplerinin kiracıya karşı birçok yükümlülüğü vardır ve mülke özen göstermeleri gerekir. Ancak, bu başarılı olursa, çok fazla kâr elde edilebilir.

Kirayı nasıl doğru ayarlayabilirim? Reklamımın çekici görünmesini nasıl sağlayabilirim? Peki uygun ve adil bir kira sözleşmesini nasıl hazırlayabilirim? Tüm bu sorular gelecekteki bir ev sahibi tarafından sorulur, çünkü bir mülkü başarılı bir şekilde kiraya vermek çok fazla uzmanlık ve deneyim gerektirir. Ancak, birkaç basit adımı izlerseniz, başarılı bir ev sahibi olma yolunda sıçrama yapabilir ve kazancınızdan kâr edebilirsiniz.

Kiralama hakkında öğrenilecek çok şey var. Acele etme.

Hukuk: Yasal

Boşanmanın yasal yönleri.

Boşanma Hukuku

Eşler arasındaki boşanma, boşanma hukukuna tabidir. Bu husus BGB (Alman Medeni Kanunu) §§ 1564 ff ve FamFG (Aile Meselelerinde Yargılama Usulü Kanunu) § 111’de düzenlenmiştir. Hangi düzenlemelerin olduğunu ve bir boşanmanın nasıl ilerlediğini şimdi bizden öğrenebilirsiniz!

Boşanma anlaşması

Boşanma anlaşması – Boşanma artık önlenemiyorsa, en azından iki eş arasında dostane bir şekilde çözülmelidir. Dostane bir boşanma, ilgili tüm taraflar için en basit ve en uygun maliyetli olanıdır. Boşanma anlaşması, karşılıklı rıza ile boşanmaları mümkün olduğunca karmaşık hale getirmeye yardımcı olur ve boşanma ile ilgili tüm önemli konuları önceden çözüme kavuşturur. Bunlar genellikle nafaka talepleri, malların paylaşımı ve müşterek çocukların velayetini içerir.

Bakım, vergi sınıfı, çocuklar

Boşanma günümüzde artık istisnai bir durum olmaktan çıkmıştır. 2017 yılında evliliklerin yaklaşık yüzde 38’i boşanmıştır. Etkilenenlerin yaşadığı duygusal rollercoaster yolculuğuna ek olarak, yasal sorular da insanların uykularını kaçırma eğilimindedir. Ortaklaşa edinilen ev eşyalarına ne olacak? Bakım talepleri ne olacak? Çiftin birlikte yaşadığı ve birlikte yaşlanmak istediği ortak eve ne olacak?

Ayırma bakımı

Düşündüğünüzden daha sık oluyor. Birkaç yıllık evlilikten sonra, çiftler işlerin artık olması gerektiği gibi yürümediğini fark eder ve ayrılma düşünceleri ortaya çıkar. Bununla birlikte, evlilik çok fazla sorumluluk anlamına gelir ve bir ayrılığın da önemli yasal ve mali sonuçları olabilir. Bu nedenle böyle bir adım iyi düşünülmeli ve dikkatlice planlanmalıdır. Eşler arasındaki iyi iletişim her şeyin başı ve sonudur. Lukinski’deki uzmanlar, ayrılık nafakası açısından neler bekleyebileceğinizi ve böyle bir durumla en iyi nasıl başa çıkabileceğinizi açıklıyor.

Zorlu boşanma

Zor durum boşanması son çaredir. Ayrılık yılı gözetilmeksizin derhal boşanmak için böyle geçerli bir neden varsa, aile mahkemesine zorlayıcı boşanma başvurusunda bulunmak mümkündür. Ancak, bu boşanmalar sadece en son çare ve bu nedenle mutlak istisnadır.

İsim değişikliği

Boşanmadan sonra soyadı değişikliği – Genellikle eşler boşandıktan sonra boşanmayla uzlaşmak veya sadece doğdukları soyadlarına geri dönmek için soyadlarını değiştirmek isterler. Ancak, burada dikkate alınması gereken ve Medeni Kanun’da belirtilen birkaç husus vardır. Lukinski’deki uzmanlar, size en önemli gerçekler hakkında genel bir bakış sunmak için boşanma sonrası isim değişikliği konusunu ayrıntılı olarak açıklıyor.

Emeklilik hakları düzenlemesi: Evlilik sonrası emeklilik

Çoğu boşanmada, emekli maaşlarının eşitlenmesi aile mahkemeleri tarafından gerçekleştirilmelidir. Eşlerin evlilik sırasında edindikleri yaşlılık veya çalışma gücünün azalması nedeniyle emeklilik yardımı alma haklarını ve beklentilerini düzenler. Üç yıla kadar olan evlilikler emeklilik denkleştirmesi için başvurmalıdır, diğerleri noter huzurunda bunu hariç tutabilir veya daha yakından yapılandırabilir.

Emeklilik hakkı

Boşanma sonrası emeklilik hakkı – Boşanmak isteyenler birçok cevapsız soruyla karşı karşıya kalmaktadır. Bunlardan biri emekli maaşı ve boşanmada nasıl muamele göreceğidir. Bu bağlamda çiftler, evlilik sırasında kazanılan emeklilik haklarının eşler arasında paylaştırılmasından başka bir anlama gelmeyen emeklilik maaşı eşitlemesi kelimesiyle karşı karşıya kalmaktadır.

Duygusal

Ayrılığın duygusal yönleri:

Çocuklarla ayrılık

Müşterek çocukların dahil olduğu bir ayrılık, ilgili herkes için zorlu bir süreçtir. Yasal ve organizasyonel değişiklikler esas olarak ebeveynler içindir, ancak muhtemelen en önemli şey duygusal yük ve ebeveynlerin bu değişikliklerle nasıl başa çıktığıdır. Ayrılma sırasında çocuklar her zaman göz önünde bulundurulmalı ve bu nedenle belirli davranış kalıplarına uyulmalıdır.

Boşanma gerekçeleri

Yaşam hedefleri, sadakatsizlik, anlaşmazlıklar – her ilişkide farklı sorunlar ve dolayısıyla ayrılma veya boşanma için farklı nedenler vardır. Bununla birlikte, aldatma, şiddet, kıskançlık veya uyuşturucu kullanımı gibi genellikle benzer nedenler vardır.

Alıntı

Ayrılık acı vericidir ve etkilenen kişilerden sabır ve dayanıklılık bekler. Duygular yükselirken, net düşünmek ve gelecekteki ayrı yollar hakkında konuşmak zordur. Ortak ev ve mekânsal ayrılık sorunu kısa sürede ortaya çıkar. Boşanma evrakları dosyalandıktan sonra, yasal boşanmanın gerçekleştirilmesi için en geç ayrılık yılı boyunca yasal olarak mekansal ayrılık gereklidir.

Ayrılma yılı

Ayrılık yılı – Her evlilikte krizler vardır. Ancak, bunlar aşılamazsa, genellikle ayrılık meydana gelir ve boşanma arzusu ortaya çıkar. Ancak bunun yasal olarak bağlayıcı hale getirilebilmesi için çiftin bir ayrılık yılı geçirmesi gerekmektedir. Peki bu ayrılık yılına neden ihtiyaç duyuluyor ve bu yıldan sonra boşanma nasıl gerçekleşiyor?